Погода: 8°C

Середа, 24 січня 2018 16:12 Прочитано 3258 разів

Прокуратурі вдалося попередити забудову 15 га земель лісогосподарського призначення в Ірпені

Автор Прес-служба Прокуратури
Застройка поймы

Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області вдалося попередити можливість забудови чергової земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 15 га в межах міста-курорту Ірпеня, яка на підставі незаконної заяви Ірпінського міського голови була відчужена з власності держави у комунальну власність, а в подальшому було змінено її цільове призначення під будівництво багатоповерхівок.



 

На підставі заяви Ірпінського міського голови державним реєстратором внесено запис про державну реєстрацію права комунальної власності на земельну ділянку площею 15 га без відповідної правової підстави.

Водночас, встановлено, що вказана земельна ділянка на законних підставах перебуває у власності держави та у постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство» для лісогосподарських потреб.

Крім того, мером Ірпеня, всупереч рішення господарського суду Київської області, яким ще у 2012 році повністю задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області та скасовано рішення міськради про зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки з «лісогосподарського призначення» на «для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови» та визнано недійсними видані на його підставі правовстановлюючі документи, повторно подано аналогічну заяву до державного реєстратора.

Відтак, окружним адміністративним судом міста Києва підтримано позицію прокуратури Київської області та задоволено позов про скасування державної реєстрації права комунальної власності з цільовим призначенням «для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови» на земельну ділянку лісового фонду площею 15 га.

Прокуратура Київської області рішуче реагує на порушення законодавства у сфері земельних відносин, завдяки кропіткій роботі прокурорів вдалося зберегти ліс від чергової забудови в межах міста-курорту Ірпеня.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 3258 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту