Print this page
Четвер, 11 січня 2018 13:45 Прочитано 2202 разів

«Нові Обличчя»: ротація депутатів під свій інтерес

Автор З.Бузенко
Депутат Слуга Народа

9 січня в Ірпені відбулася 45 сесія Ірпінської міської ради. Питання заради якого була зібрана сесія з 20 депутатів — це інформація голови Ірпінської ТВК Київської області про визнання обраними та зареєстрованими депутатів С.Носкова, В.Кременчук та М.Куровського.



Тиждень раніше відбувся VI з’їзд партії «Нові обличчя», який прийняв рішення про позбавлення Святослава Куценка депутатських повноважень в Ірпіньській міськраді.
Надавши до ТВК вже наступного дня відповідний протокол Ірпінська територіальна виборча комісія (ТВК) затвердила депутатами за партійними списками від «Нових облич» нових депутатів міськради - Віолетту Кременчук та Сергія Носкова замість Наталії Лободи та Ігоря Вишнякова, які склали депутатські повноваження за власним бажанням.


Але якщо одні виходять із складу міськради і фракції «Нові обличчя» добровільно,то ситуація зі Святославом Куценком створює прецендент, який може зруйнувати зовсім не стійке угруповання партійних однодумців. Депутат Куценко наполегливо відстоював принципову позицію проти будь-якої багатоповерхової забудови на території парку Будинку творчості письменників, навпроти будинку на вулиці Стельмаха, 5. Він допоміг місцевим мешканцям оформити правовстановлюючі документи на їх гаражі кооперативу «Іскра». Такою дією він зберіг майно громадян та унеможливив будівництво на цьому місці не бажаного місцевими багатоповерхового будинку. На сесіях міської ради депутат піднімав не завжди приємні для діючої влади теми. А ще С.Куценко виніс на загал проблеми шкідливих викидів і незаконної діяльності ТОВ «ВНГ Стандарт», де присутні інтереси чиновників.
Діюча влада та партія «Нові обличчя» вирішили позбавити депутата його мандата та замінили його на Миколу Куровського. Спочатку з порушенням вимог законодавства були проведені збори з ініціативою відкликання С.Куценко. Необхідний мінімум виборців (330 чоловік) не зібрали, в залі було не більше двохсот.


Куценко подав до суду. Поки триває судовий процес, Микола Куровський, який зайняв звільнене місце Святослава Куценка, встигне взяти участь в роботі однієї чи кількох сесій Ірпіньради. Варто зазначити, що у випадку, якщо рішенням суду С.Куценка повернуть на посаду – виникне питання в легітимності всіх рішень сессій, на яких голосував М.Куровський.


Як підкреслив О.Наказненко, гол. редактор газети «Зоря Приірпіння»: «Ця історія показує цікаву картину. На окрузі 453-ма голосами з 1049-ти чоловік, що прийшли на вибори, обирають депутата. Обранець працює на благо виборців всупереч інтересам політиків. Потім для його відкликання проводять ініціативні збори, на які з усього регіону з понад 60-тисячним виборчим електоратом ледве назбирають дві сотні осіб. На завершення проводять з’їзд партії «Нових Облич», в якому беруть участь аж 18 делегатів. І маємо заміну. Що б це могло значити?»
Питання риторичне, оскільки маніпуляції являються головною «фішкою» влади, що діє, ротація депутатського корпусу допоможе головним ляльководам «Нових облич» активізувати не лише дерібан землі, але і з прискореною жвавістю спустошувати міський бюджет.
Так що далі – буде…

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2202 разів