Print this page
Середа, 20 грудня 2017 11:42 Прочитано 2523 разів

Карплюк отримав підозру від прокуратури Київської области

Автор Юлія Гапон

Сьогодні, 20 грудня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив Ірпінського міського голову Володимира Карплюка про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Додана офійна інформація від прокуратури.

Media



 Дані правопорушення передбачені ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 366 (службове підроблення, вчинене у складі злочинної організації) КК України.

Нагадаємо, незаконна діяльність керівництва міста Ірпеня завдала шкоди місцевому бюджету на десятки мільйонів гривень.


Офіційна інформація

Прокурор Київської області повідомив про підозру Ірпінському міському голові у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень

У середу, 20 грудня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові, який діючи у злочинній організації разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами, вчинив низку кримінальних правопорушень.

Зокрема, мер Ірпеня підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненому в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документу, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчиненого вчиненому в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, а саме внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей вчиненому у складі злочинної організації) КК України.

Нагадаємо, це вже друга підозра Ірпінському міському голові, наприкінці серпня поточного року прокурором Київської області повідомлено про підозру меру Ірпеня, який перебуваючи на посаді директора ТОВ «Сарафан», не маючи усіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого одна людина загинула, а іншій спричинено тяжкі тілесні ушкодження, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України, досудове розслідування в якому ще триває.

Прес-служба
прокуратури Київської області

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2523 разів