Погода: 2°C

Середа, 29 листопада 2017 16:54 Прочитано 2600 разів

Депутаты от «Батькивщины» поддерживают дерибан в Ирпене: очередная афера ценой в 10 млн долларов

Автор Игорь Никитюк

Поки лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Володимирівна святкує перемогу в боротьбі за мораторій на сільськогосподарську землю, її однопартійці в Ірпені вікрито підтримують зміну цільового призначення тих-таки земель в заплаві річки Ірпінь, погоджуючись із незаконним рішенням скандальновідомого “інноваційного” мера Карплюка.



 Як стало відомо, останній, незважаючи на суспільний резонанс навколо цього питання, приймає незаконне рішення про виділення земельних ділянок с/г призначення під забудову, що спричинить неминучу катастрофу для всього Київського регіону.

Нагадаємо, Володимир Карплюк і його будівельні компанії під гаслом “прогресивних” ідей вже збільшили щільність населення вдвічі і тепер готуються отримати черговий “куш” за забудову нових територій. За підрахунками експертів, забудова заплавних земель принесе забудовникам, наближеним до мера Карплюка чистий дохід у розмірі понад 10 млн доларів.

karp spivak tserbina

Попри той факт, що земельні ділянки у заплавних землях річки Ірпінь знаходяться за межами міста, Карплюк цинічно, не зважаючи на десятки кримінальних впроваджень, проштовхує питання забудови цих особливо цінних земель. І депутати партії, яка публічно заявляє, що “продаж землі є злочином перед народом”, згодні підтримати цей злочин. Земельні ділянки, що знаходяться у заплаві р. Ірпінь мають сільськогосподарське призначення, що виключає житлову та громадську забудову згідно ст. 19 Земельного кодексу України.

Питання вже давно вийшло за рамки локального скандалу і знаходиться у площині національних інтересів. Днями воно буде винесене на національну екологічну раду. Так, 28 листопада в ІА “УНІАН” пройшла прес-конференція на тему: «В Україні зникають малі річки», де одним із ключових питань обговорення стало знищення р. Ірпінь як наочний приклад неналежного ставлення місцевої влади до водних ресурсів. За словами присутніх на заході еспертів, незаконне рішення місцевих чиновників щодо забудови її заплавної частини може спричинити екологічну катастрофу не тільки у Приірпінні, а й у Києві.

“Якщо не зупинити цей процес, то Київщина не лише втратить ще одну живописну водойму, а й потрапить у зону ризику. Недбале ставлення до водних ресурсів в сукупності з природними факторами може привести до нищівних наслідків”, – підкреслив голова ВГО «Асоціація рибалок України» Олександр Чистяков.

Речника підтримав інший учасник конференції — доктор географічних наук, професор, головний науковий співробітник Інституту водних проблем і меліорації НААН України Віктор Вишневський. На його думку, у перспективі побудованим у руслі заплави річки об’єктам може загрожувати повінь.

На даний час незаконно забудовані території заплавних земель на правому березі р. Ірпінь вже потерпають від затоплення. Заплавні землі р. Ірпінь меліоровані і перебувають під діючою державною міжгосподарською осушувально-зволожувальною системою з матеріальним дренажем. Земельні масиви у заплаві річки Ірпінь не підлягають забудові згідно висновків органів державної виконавчої влади, діяльність яких реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів.

Попри переконливі наукові висновки вчених і екологів, що б’ють на сполох, і морально-етичні принципи свого партійного лідера, члени ВО «Батьківщина» в Ірпінській міській раді готові проголосувати за ганебне рішення щодо знищення заплави річки, а сільськогосподарські землі перевести під багатоповерхову забудову. Зазначимо, що підтримка такого рішення — це ще й кримінальний злочин, адже земельні ділянки, що знаходяться у заплаві р. Ірпінь, мають сільськогосподарське призначення, що виключає житлову та громадську забудову згідно ст. 19 Земельного кодексу України.

Видається дивним, що представники партії “Батьківщина”, попри позицію партії та її лідера Юлії Тимошенко, яка публічно проголошує, що “земля — єдиний ресурс, який дозволить Україні стати на ноги”, підтримують подібні незаконні рішення.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2600 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту