Погода: 15°C

Середа, 01 листопада 2017 10:45 Прочитано 2559 разів

Відео: Вечірній візит Горгана фактично ознаменував поразку "Нових Обличч" в інформаційній битві на тему опалення в Коцюбинському

Автор Олександр Наказненко

Учора ввечері до приміщення Ірпінської міської ради завітав голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган.

Хоча візит був не офіційний, по завершенні робочого дня, проте на зустріч із Горганом прийшов Володимир Карплюк, якого вранці не було на засіданні виконкому, а також запросили депутатів Ірпіньради.

Media



Обговорювалося лише одне питання: проблема з початком опалювального сезону в селищі Коцюбинське. Як відомо, там через конфлікт між селищною головою Ольгою Матюшиною та представниками «Нових облич» не проводяться ні сесії селищної ради, ні засідання виконкому. Через що можуть прийняти навіть суто формальні питання щодо перерахунку коштів «Нафтогазу», аби розпочати постачання газу в Коцюбинському для котелень селища.

Власне, це питання цілком могло й повинно було вирішитися без втручання, принаймні вчорашнього приїзду голови облдержадміністрації до Ірпеня. Вечірній візит Горгана фактично ознаменував поразку КіНО в інформаційній битві на тему опалення в Коцюбинському. Якби поспішно й неполегливо не намагалися прихильні до Карплюка й «Нових облич» інформресурси подати ситуацію в потрібному для КіНО ракурсі, висловлювання, якщо не сказати повчання, Олександра Горгана яскраво засвідчили інформаційно-пропагандистську слабкість нинішньої поки що влади в Ірпені. Очільник області мало не відкритим текстом сказав Карплюку і Ко, що нічого їм було у цьому питанні тягатися проти Ольги Червакової та Ірини Федорів.

P.S. У відповідь на питання активіста Євгена Мельничука, "Зараз всі винні в ситуації з опаленням в Коцюбинському, крім директора "Майстер Енерго" знаходяться в цій кімнаті, і чи будуть названі винні в собатажі опалювального сезону?", Карплюк встав і почав принципово швидко виводити Горгана з приміщення. Але Олександр Любомирович питання чув і свої висновки зробить. А поки чекаємо на сорок другу сесію ІМР, що б це питання вирішилося і населення Коцюбинського перестало страждати через не красиву політичну гру партії "Нови облыччя"

Нижче наведу цитати Олександра Горгана зі вчорашньої зустрічі, які засвідчують вищенаведені висновки та характеризують в цілому ситуацію з початком опалювального сезону в Коцюбинському.

Gorgan

Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган:

«Проблема в Коцюбинському – досить унікальна. Немає жодного населеного пункту в Україні, в якого проблеми з початком опалювального сезону були би схожі на ту проблему, яка сьогодні є в Коцюбинському. Унікальність ситуації полягає в тому, що кошти в селища є – більше 20 мільйонів на рахунках. Однак скористатися цими коштами селище зараз в повній мірі не може в силу багатьох причин, які розбирати зараз нема сенсу. Тобто, до грошей зараз дотягнутися неможливо».

«Друга проблема полягає в тому, що організація, яка здійснює теплозабезпечення, «УкрОпт «Мастер-енерго», по-факту повинна виконувати зобов’язання, але ліміти від «НафтоГазу» вона не отримує з огляду на колосальну заборгованість і відсутність динаміки її погашення».

«Людям, які не заангажовані зовсім ні в які політичні процеси, їм по великому рахунку не зрозуміло, чому вони, люди, які платять за тепло, не мають його у своїх оселях…Порушується їхнє невід’ємне природнє конституційне право на комфортне проживання».

«Я не встаю в цю іпостась сам, тобто пошуку – хто винен і хто повинен відповідати, і закликаю на самому початку нашої зустрічі не робити це присутніх, тому що це не приведе до позитивних рішень, а навпаки може відволікти від вирішення питання по суті».

«Впевнений, що усі присутні тут активні у соціальних мережах. Стежать за висвітленням цього питання. З боку авторитетних користувачів мережі «Фейсбук». Читають певні розлогі міркування, коментарі з приводу того, що губернатор Київської області вступив у якусь приховану змову з владою міста Ірпеня для того, щоб дестабілізувати ситуацію в селищі Коцюбинському. Я абсолютно прямо називаю ці речі, цитую ці блоги для того, щоб всі присутні розуміли, що навіть, якщо сьогоднішня картинка через об’єктив відеокамери може виглядати, як фінальне підтвердження цієї конспірологічної теорії змови всього світу проти когось десь… Я приїхав сюди до вас, сиджу з вами за одним столом, і до вас звертаюся прямою мовою з проханням про допомогу мешканцям Коцюбинського, і мені байдуже – хто як це інтерпретує у соціальних мережах, тому що мене сьогодні у першу чергу цікавить, як себе почувають мешканці Коцюбинського в цей час в холодних квартирах».

«Я радий, що за цим столом присутні навіть ті, хто дуже гостро й послідовно критикує міського голову. Тому, що я вважаю, що це частина абсолютно цивілізованого, правильного європейського процесу пошуку найбільш якісних рішень».

«Існує спільнота людей, доволі медійно активних, я з ними зустрічався вчора. Я бачив цих людей. У мене є чітке враження, що їхнє бажання вирішити цю проблему й багато інших – воно абсолютно щире. Я хочу, щоб це сприймалося, і всю життєву енергію цих людей спрямовувати на якусь внутрішню напругу – абсолютно не розумно. Це дуже заважає розвитку селища Коцюбинського і міста Ірпеня. Тому я тактично обходжу будь-які характеристики для того, щоб ми оцей період певного нерозуміння і конфронтації якомога швидше пройшли, і закінчилися абсолютно необґрунтовані підозри про якісь змови».

«Ви повинні розуміти, що є група народних депутатів, які бігають – бентежать керівництво держави… мені неприємно, коли мене і віце-прем’єр-міністр і народні депутати, мої близькі соратники, розпитують: «А що у вас таке в Коцюбинському?», «Невже ви оце дійсно вирішили селищну голову відсторонити шляхом того, що ви зараз тероризуєте громаду, морозите мешканців?». Мені неприємно навіть, якщо хтось може припустити те, що губернатор може на якісь такі цинічні кроки зважитися».

«Я вас дуже прошу: підбирайте зараз заголовки тому, що моє завдання зараз і обов’язок, як людини, яку президент і бог поставив на це місце, це зняти цю проблему в принципі. Це може наша якась карма, рок… горе от ума, розумієте?… У нас є колосальні можливості. Подивіться на потенціал сторін, які сьогодні знаходяться в режимі опонування один одному. Я без перебільшення можу сказати, що такого цепкого і, в хорошому смислі слова, надокучливого народного депутата, як Червакова – у Верховній Раді немає. Я вам можу сказати це абсолютно відповідально. Але завдання сьогодні двох громад – зробити так, щоб енергія цієї людини працювала на розвиток і Коцюбинського, і Ірпеня. Якщо це можливо…».

«Мова йде про те, аби відкрили вентиль, дали ліміти стартові на 10 днів потрібно погасити 2,6 мільйона. Є розуміння в тому, що взагалі продовження опалювального сезону дасть можливість «Мастер-енерго», яка повинна бути учасником цього процесу… тому що керівник цієї організації повинен стояти десь поруч, і напевно він голосніше повинен просити про фінансову допомогу, ніж це роблю я. Тому його треба залучити в цей процес і зрозуміти, що 2,6 мільйона – це газ лише на 10 днів. Треба розуміти, а що буде далі? Тому що це не ті роки, коли газ пустили, то значить, що його не вимкнуть. Його вимкнуть. Саме представник УкрОпт «Мастер-Енерго» повинен пояснити, яким чином ті кошти, які поступають від оплати за газ з боку споживачів, будуть далі спрямовуватися, щоб цього не відбулося»

«Я вам розкажу секрет, я просто нерви видалив хірургічним способом, тому я такий спокійний».

«Я відчув колосальну силу спільноти. От наприклад, Ірина Федорів. Всім відома. Людина написала кілька постів у «Фейсбуці». Ви навіть не уявляєте собі, якої сили є її пости в «Фейсбуці», коли близькі мені знайомі, з якими я підтримую стосунки дуже довго, вони мені потім пишуть смс-ки: «Я й не думав про тебе, що ти такий…». Знаєте… я переживаю, що мене хтось із списку контактів видаляє. Тепер я себе запитую: чому ця потужна медіа-персона з таким колосальним авторитетом в середовищі соціальних мереж, вона фактично не працює на розвиток?… Тим більше, я мав можливість учора з нею зустрітися, і я запевнюю усіх присутніх в тому, що вона абсолютно тверезо і неупереджено підходить до цієї ситуації. Там не має якоїсь установки про те, що приймається якась позиція, у тому числі стосовно персоналій абсолютно різних».

«Все, що можна зробити. Навіть, якщо потрібно прийти попросити Старікову (при тому, що ви всі знаєте, які не прості стосунки сьогодні в адміністрації), я це зроблю тому, що повірте – я легко переступаю через власне его, коли йде мова про такі суспільно значимі речі».

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2559 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту