Погода: 9°C

Неділя, 07 травня 2017 13:15 Прочитано 7721 разів

Хто лобіює забудовника Оверко (Сінергія) в Ірпені?

Автор Ірпінський незалежний сервер
Депутат Оверко г.Ирпень Синергия партия "Нові обличчя"

Успішний депутат мерської партії «Нові обличчя» Ігор Оверко, який зовсім недавно обігнав навіть мера по добробуту задекларувавши під 200 квартир, а в даній статті описується чому ж (вірніше кому) зобов'язаний своїми успіхами в бізнесі депутат, вірніше, олігарх-забудовник від партії "Нові обличчя. "



 

Десять хвилин від Києва - і ви в тихому та затишному Ірпені. Зручна інфраструктура і близькість від столиці роблять місто привабливим для інвесторів, і перш за все будівельників. З кінця 2014 - початку 2015 років в Ірпені починається стрімке захоплення ринку будівництва житла новою будівельною компанією "Синергія".

 Щоб зрозуміти методи цієї нової компанії, розглянемо історію будівництва житлового комплексу Grand Life (компанія "Укрсоцбуд"), яке на сьогоднішній день контролює "Синергія".

Ще 8 років тому "Укрсоцбуд" уклав з Національним аграрним університетом договір про суборенду земельної ділянки в 5 гектарів під забудову житлового комплексу. Термін оренди вказано аж до середини грудня 2030 року, плата за суборенду становить близько трьохсот тисяч гривень на рік до міського бюджету. Зрозуміло, дане рішення отримало схвалення на сесії міської ради.

Розпочалося будівництво, і через деякий час тут з'явився сучасний ЖК Grand Life з чотирма багатоповерховими будинками. І це був тільки початок. Квартири охоче купувалися, в планах будівельників було звести другу і третю черги комплексу. Також забудовник проклав нові комунікації: водопровід, газопровід, каналізацію. На все це витрачено понад 38 млн грн.

Але сталася криза, і "Укрсоцбуд" тимчасово заморозив будівництво наступних черг, продовжуючи шукати інвестиції. І при цьому регулярно вносячи орендну плату.

На початку 2016 року будівельники знову закотили рукава. Крім житлових будинків, потрібно було звести ще дитячий садок і іншу соціальну інфраструктуру. Але почалося незрозуміле. "Укрсоцбуд" несподівано дізнався, що за рішенням Ірпінської міської ради договір оренди з компанією розірвано, земельні ділянки поділені на частини з новими кадастровими номерами і передані в користування іншій будівельній компанії - "Синергія". Земельна ділянка була швидко обнесена парканом, причому на "окупованій" території залишилися не тільки прокладена газова мережа, водопровід, каналізація, розведені під другу чергу будівництва, але і дві трансформаторні підстанції та навіть будівля офісу продажів квартир Grand Life.

24173372

Рейдерське захоплення? Дуже схоже на нього. При цьому, незважаючи на "зміну" забудовника, в будівельному паспорті ділянки тривалий час значився "Укрсоцбуд" - ЖК Grand Life. Новий забудовник почав будувати на "чужому" місці великий житловий комплекс ЖК "Синергія". Зрозуміло, що такі дії неможливі без повного взаєморозуміння та погодження з владою Ірпеня.

24173373

Звичайно, "Укрсоцбуд" подав до суду. 23 травня 2016 року Київський окружний суд скасував рішення міськради про передачу землі новому забудовнику, наклав арешт на дані ділянки та заморозив будівництво ЖК "Синергія".

Укрсоцбуд рішення суду 2016

Однак новий забудовник не зупинив будівництво - після винесення судового рішення співробітники поліції зафіксували в протоколі факт того, що компанія веде будівництво по чужому технічного паспорту - нібито дитячого садка, якого так не вистачає місту. Але згідно з інформацією фахівців "Синергії", розміщеної на будівельних форумах, спочатку планується будівництво 7 багатоповерховех будинків, а потім - дитячого садка.

Пройшов час, будинки ЖК "Синергія" будуються повним ходом... Квартири продають, не жаліючи грошей на рекламу. І ніякі перевірки та суди не зупинять цей процес, якщо маєш потужних лобістів у владних кабінетах Ірпеня. А можливо це не тільки лобісти, а й ідейні натхненники і співвласники будівництва.

24173370

Людей, які купують квартири забудовник "Синергія" не попереджає, що квартири побудовані на чужій землі.

ДУМКИ СТОРІН

Мер Ірпеня Володимир КАРПЛЮК:

- Ми кілька разів зверталися в компанію "Укрсоцбуд", щоб вони виконали свої зобов'язання і побудували дитячий садок. Нам щоразу відмовляли. На цьому наші взаємини з "Укрсоцбуд" закінчилися. Хоча вся проектна документація передбачала будівництво соціальної інфраструктури. Але там навіть елементарних парковок не зробили. Що стосується комунікаційних мереж, то компанія зарахувала їх собі в рахунок пайової участі, а потім передала на баланс місту. І ми будемо оскаржувати це рішення. Понад мільйон гривень "Укрсоцбуд" повинен в рамках реконструкції інфраструктури міста. Частина території відійшла під садок, а частина - залишилася в місті. Міськвиконком на конкурсних засадах визначить, хто і як там буде будувати.

Директор "Укрсоцбуд" Володимир КРИВИЙ:

- У нашому проекті спочатку було заплановано будівництво дитячого садка на 150 місць. Але нам необхідно було залучити кошти, щоб завершити будівництво в умовах кризи. Ми провели для даного мікрорайону нові комунікації: водопровід, каналізацію, газопостачання. Але міська влада незаконно передала землю, що вже підтвердив суд, іншій будівельній компанії. "Синергія" відкрито продає квартири в споруджуваних на нашій землі будинках, використовує наші комунікації. А прокладка нових комунікацій - це 30% від загальної вартості будівництва.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 7721 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту