Print this page
Четвер, 30 березня 2017 14:07 Прочитано 2230 разів

Чи пече міська "еліта" коровай для країни-агресора?

Автор

28 березня відбулося чергове засідання Громадської Ради (ГР) при Ірпінському виконавчому комітеті.

Порядок денний не обіцяв нічого цікавого, бо стосувався більше організаційних питань самої ГР.



Втім, і тут не обійшлося без інцидентів, про які повинна знати громадськість, якщо має ще хоч якусь надію, що цей орган буде представляти її інтереси.

 

Тож, перед початком засідання кілька осіб із числа громадського активу міста звернулися до Голови ГР Миколи Ковальчука розглянути в різному деякі особливо важливі питання, які набули широкого резонансу в останні дні не тільки в Ірпені, але й у всій Україні. Голова ІМГО «Самозахист» депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський звернувся до голови ГР М. Ковальчука з пропозицією розглянути на засіданні питання щодо появи на останній сесії Ірпінської міської ради подання , нібито, від імені Громадської Ради в якому депутатам міста пропонувалося проголосувати за те, щоб направити голову ГО «Територіальна громада міста Ірпеня» Євгена Мельничука на психіатричну експертизу та не допускати його на засідання виконавчого комітету та міської ради. Проблема полягала в тому, що безпрецедентне за своїм невіглаством та порушенням прав людини звернення , яке викликало шквал обурень серед громади, було одноосібно підготовлене Головою М. Ковальчуком, але подано нібито, від Громадської Ради. Інше питання, яке було запропоновано розглянути на засіданні представником Національного Корпусу стосувалося позбавлення депутатського мандату депутата від партії «Нові обличчя» Наталії Лободи, яка разом з донькою співачкою Світланою виступила в антиукраїнському шоу на першому російському каналі. Ці ж самі питання запропонував внести до порядку денного член Громадської Ради Євген Мельничук. Також є Мельничук відмовився брати участь в голосуваннях на ГР оскільки Голова ГР і секретар не готують та не роздають проекти рішень в результаті, дуже часто члени ГР не знають толком за що голосують. Це є підставою для маніпулювання прийнятими рішеннями в результаті чого на світ і появляються «Депутатські звернення від Громадської Ради» про які більшість з її членів нічого не знають на кшталт того скандального звернення про направлення його на експертизу.

Голова ГР Ковальчук пообіцяв І. Домбровському, що запропоновані питання будуть розглянуті в кінці засідання, але так і не згадав про них жодного разу. Натомість Громадській Раді було запропоновано розглянути рішення про те, щоб в подальшому при формуванні порядку денного не включалося таке питання як «різне». Оце «різне» в якому будь-який член ГР або , навіть і не член, може говорити про все, що завгодно, зовсім не подобається ні керівництву ГР ні місцевій владі, адже хоч з питання «різне» не приймаються ніякі рішення, воно може стати бомбою винісши на розгляд громадськості самі неочікувані і незручні питання. Його не можливо контролювати, тому керівники вирішили прибрати його. І, хоча, голова М. Ковальчук дуже намагався протягнути це рішення, більшість члені ГР не проголосували за нього, бо розуміли, що, насправді, це робиться для того, щоб максимально відсікти громаду від ГР, що негативно відобразиться не тільки на іміджі ГР , але й кожного з них як громадського діяча.

Взагалі, було не зрозуміло чи було прийняте на ГР хоч одне рішення, бо не відомо чи був кворум, адже побачивши порядок денний в якому не було нічого важливого для міста, деякі члени ГР просто пішли геть. І при голосуваннях інколи було то 19 то 20 чоловік, що явно менше половини від складу ГР.

Іншим питанням було спрямувати осіб від громадськості, які хочуть винести піднімати питання на розгляд ГР якесь питання на «окремі інститути громадянського суспільства», грубо кажучи пропозиція М. Ковальчука полягала в тому, що люди повинні звертатися не напряму до ГР як суб’єкта місцевого самоврядування, а до ГО, які до неї входять. Прозвучала фраза: «якщо якась із ГО зацікавиться тим чи іншим питанням, то вона опрацює його та винесе на ГР, а якщо ні, то значить це питання розглянуте не буде. Така постановка питання як мінімум дивна, це що зацікавлена особа повинна бігати по всіх 44 чи 46 організаціях шукати хто винесе її питання на розгляд ГР? Чи це такий спосіб створити умови для корупції серед членів ГР?? Чи іще одна спроба після проваленого «різного» відгородитися від громадськості? В результаті зупинилися на тому, що громадськість може подавати свої звернення або через громадські організації –члени, або керівництву ГО через загальний відділ міськвиконкому так як це і було раніше.

Отож, крім питання щодо прийняття рекомендації не давати дозволу на розміщення в Ірпені пересувних цирків, які використовують диких тварин, яке до речі не було включене до порядку денного, більшість часу члени ГР потратили на розгляд «важливих» питань щодо організації роботи ГР. Власне кажучи, у мене особисто склалося враження, що вчорашнє засідання ГР і проводилося заради прийняття оцих рішень про виключення із порядку денного «різного» та встановлення корупційного порядку ініціювання питань через громадські організації –члени ГР. Іх треба було протягнути для того, щоб зробити максимально контрольованими всі питання, які виноситимуться на розгляд; щоб можна було не пускати «непотрібні» питання, аргументувавши тим, що ніяка організація ними не зацікавилася і не опрацювала ці питання…. Що і так робиться.. Але член Євген Мельничук сказав, що ГО «Територіальна громада м. Ірпеня» готова вести прийом громадян з питань які треба винести на розгляд ГР 360 днів в рік з 10 до 19 години. І запропонував всім у кого є наболілі питання звертатися до офісу організації по вул. Соборній, 103.

Окрім вищезазначених питань було ще одне питання, яке намагався протягнути голова Ковальчук, яке на мою думку, мало ту ж саме мету: зробити ГР абсолютно контрольованою. Уже на минулому засідання намагалися піднімати питання про виключення неугодного Є. Мельничука, а на цьому засіданні спробували виключити із складу іще кілька активних членів, які, їм очевидно, як кістка в горлі, під тим приводом, що вони більше ніж 2 рази пропустили засідання ГР. Не буду коментувати кількість пропусків, які є підставою, бо навіть сам голова в процесі обговорення зрозумів, що перегнув, тож озвучував цифри 3 або 4. Але очевидно, що окрім тих, які дійсно відмовилися працювати в ГР не вбачаючи в ній доцільності , удар був спрямований в першу чергу проти колишньої голови ГР Тамари Маркелової, та Ірини Онищук, яка, хоч і перебуває зараз на останніх місяцях вагітності не полишає активної діяльності на захист інтересів громади. Втім це питання протягнути також не вдалося.

Голова Ковальчук так і не поставив на розгляд питання щодо ситуації із зверненням від ГР до міської ради та про надання оцінки діям депутата Наталії Лободи, хоч і особисто обіцяв це депутату обласної ради голові ГО «Самозахист» І. Домбровському.

Не дав можливість він сказати і іншому представнику громади, який хотів привернути увагу ГР до того, що підприємство Ірпіньзеленбуд викидає в кар’єр на БКЗ сміття в поліетиленових мішках, чим завдає шкоди навколишньому середовищу. Ковальчука це не зацікавило , навіть, попри те, що він є громадським екологічним інспектором Київської області. Замість того, щоб проявити інтерес, він просто почав агресивно виправдовуватися, що не сидить цілими днями біля фейсбук і не може встигати на все реагувати. Хоча його ніхто ні в чому не звинувачував , а просто хотіли, щоб ГР звернула на це увагу.

Представник Національного корпусу Д. Чебанов, який також не дочекався слова від Ковальчука, попросив присутніх членів ГО, які підтримують ініціативу, щодо позбавлення депутата, Наталії Лободи яка брала участь а антиукраїнських шоу на російському ТВ, депутатського мандату залишити свої реквізити, але отримав підтримку лише від представників семі організацій. Що показало, що більшість членів Громадської Ради не вбачають нічого поганого в тому, що наші громадяни тим більше депутати беруть участь у антиукраїнських шоу на телеканалах країни –агресора, яка вбиває наших людей та ще й дарують їм тортики. Втім так саме, як не побачили вони нічого поганого, бо практично, ніяк не відреагували, в тому що голова ГР М. Ковальчук без їхнього рішення від імені ГР звернувся із зверненням до міської ради про притягнення до психіатричної експертизи їхнього колеги, тільки тому, що він має свою думку щодо розвитку міста відмінну від думки керівництва ГР та влади.

Від себе скажу: суспільство, яке має такий громадський актив, як Ірпінська кишенькова Громадська Рада хворе, воно приречене, бо не може протистояти ні брехні, ні зраді, ні зовнішньому агресору , адже має за свою еліту людей лояльних до нього. Сьогодні тортик на першому російському, завтра - коровай з сіллю на в’їзді до Ірпеня! Задумайтеся Люди!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2230 разів