Print this page
Вівторок, 14 лютого 2017 17:19 Прочитано 2838 разів

Заплава піде під забудову? На виконкомі дали 65 млн. на дорогу

Автор Олександр НАКАЗНЕНКО
Пойма піде під забудову? На виконкомі дали 65 млн. на дорогу

На сьогоднішньому засіданні Ірпінського виконкому під головування першого заступника міського голови Дмитра Христюка було надано дозвіл на розміщення цирку-шапіто «Сфера» на звичному місці за ЕКО-маркетом. Повне відео винкокому додається. 

Media



 

Також дозволено роботу в нічний час караоке-бару «Білка», що на першому поверсі готелю «Ірпінь». З умовою дотримання порядку. У разі скарг громадян цей дозвіл можуть скасувати. Представниця цього закладу запевнила, що адміністрація бару стежитиме за порядком.

Потім перейшли до затвердження проектно-кошторисних документацій за поданням директора КП «Ірпіньжитлоінвестбуду» Ігоря Дворнікова. На відміну від багатьох попередніх проектів рішень вони приймалися не одностайно. «Утримувалася» селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина. 

Спочатку Христюк запитав чому вона «утрималася» в питанні голосування проти ремонту приміщення швидкої допомоги в дитячій лікарні, на який спрямували 239 тисяч грн. На це Ольга Володимирівна відповіла, що «утрималася» не від ремонту, а від прийняття такої проектно-кошторисної документації. «Система «Прозоро» підтверджує, що це нереальні цифри», – прокоментувала свою позицію Ольга Матюшина.

Надалі головуючий більше не перепитував Матюшину, яка «утримувалася» при затвердженні усіх інших проектно-кошторисних документацій.

Доповідач називав цифри досить тихо і якось непевно. У більшості випадків потрібно вивчати додаткову документацію, аби визначити адекватність затверджених сьогодні на виконкомі сум кошторисів. Проте, коли доповідач озвучив цифру 1 млн. 171 тис. грн. на «Капітальний ремонт сходових майданчиків будівлі Ірпінської міської ради по вул. Шевченка, 2а в м. Ірпінь Київської області», мені одразу стала близькою і зрозумілою позиція Ольги Матюшиної, яка не підтримала цей та інші відголосовані сьогодні кошториси. Подумати тільки – в Ірпені можна двокімнатну квартиру купити за гроші, які члени виконкому спрямували на ремонт сходових майданчиків свого приміщення.

Трохи заворушилися члени виконкому, коли озвучили суму 65 мільйонів 375 тис. грн. на «Будівництво дороги з тротуарами в м.Ірпінь від автомобільної дороги Р30 до вул. Підгірна в Київській області». Як пояснив Дмитро Христюк, «об’їзна дорога, яка планується, аби зняти навантаження через міст». Тобто, очевидно йдеться про проект нової дороги з тротуарами від «клумби» біля Водоканалу до залізничного мосту, яка пролягатиме в заплаві Ірпінь-річки. До речі, наразі спірне питання, наскільки цією землею має право розпоряджатися Ірпінська міська рада. Втім, це вже питання не скільки економічне, як політичне.

Виконком Ірпінь

Найпристрасніші дебати викликало питання про зміну адрес земельним ділянкам вулиць Пушкінської та Чехова.  Проти цього запротестувала громадськість на чолі з представницею державною ветеринарної служби Валентиною Шаповал. «Це все загальна площа ділянки по Пушкінській, 53, яку Гурін розбив на кілька ділянок, – зазначила Валентина Миколаївна. – Він хоче зараз затвердити проектну документацію змінюючи адресу на декілька інших адрес. На даний час матеріали щодо цієї ділянки знаходяться в прокуратурі, й є цивільна справа у нашому міському суді. Підтверджено те, що ця земельна ділянка, яка належала ветеринарній службі, була забрана у державного підприємства методом шахрайства – шляхом підроблення підпису. Вже є експертиза, яка це підтвердила. На даний час справи у прокуратурі. Там ще й незаконна вирубка лісу. Тому ми просимо до вирішення цього питання у суді і в прокуратурі взагалі не приймати ніяких рішень».

Після виступу Валентини Шаповал та представників громадськості Христюк сказав, що під час підготовки питання він буцімто не знав про всі його «підводні камені» й готовий у разі позитивного голосування ветувати питання, якщо йому нададуть відповідні документи.

Ремонт сходів Ірпінського виконкому за ціною квартири Також цирк-шапіто, нічна «Білка» та нова об’їзна дорога в заплаві Деякі члени виконкому наполягали на затвердженні цього рішення. Проте під тиском громадськості більшість членів виконкому «утрималися» – рішення не було прийняте.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2838 разів