Погода: 8°C

Вівторок, 22 листопада 2016 21:07 Прочитано 2178 разів

Керівництву громадської ради при Ірпінському міськвиконкомі висловили недовіру

Автор Зореслав Замойський, Костянтин Хафізов

Увечері, 22 листопада на позачерговому засіданні громадської ради при Ірпінському міськвиконкомі висловлена недовіра керівництву ради. Засідання ініціювала одна третина членів ради.

Media



 

Про це вони підготували відповідне звернення, яке відразу поставила під сумнів голова ради Тамара Маркелова . Вона так прокоментувала це на офіційній сторінці громадської ради в мережі Facebook: Поважаючи думку кожного члена Громадської ради – і того, хто не підписав звернення і того, хто підписав, хочу донести Вам наступне.

Зважаючи на пункти Регламенту та Положення, повідомляю що 22 листопада позачергове засідання Громадської ради не може відбутися, тому що рішення його будуть юридично не лелегітимними.

Прошу зважити на цей важливий факт, та провести позачергове засідання відповідно до наших основоположних документів у додатково визначений членами Правління час.
Прошу уважно прочитати та зробити відповідні висновки. Сьогоднішні збори можуть відбутися як збори громади, але не як позачергове засідання Громадської ради, так як порушені основні засади Положення та Регламенту, а саме: терміни повідомлення голови та секретаря ради, а також несвоєчасне ознайомлення голови з порядком денним.

grom soveta vosstanie

Це не завадило зібратися членам громадської ради у вівторок о 18.00. Саме Тамара Маркелова на засідання не з’явилася. Один з ініціаторів висловлення недовіри Микола Ковальчук оголосив що головною причиною пропозиції про відставку є відсутність комунікації керівництва ради с міськвиконкомом. Деякі члени громадської ради прийшли, але від реєстрації відмовилися, наприклад І.Оніщук та А.Курсін.
При виборі голови засідання Глава ГО «Територіальна громада Ірпеня» Євген Мельничук зробив зауваження , що по порядку денному недовіру було висунуто не тільки Голові Громадської Раді, але і її заступникам, при цьому, одного із заступників висунули на пост голови зборів - Миколи Ковальчука.


Єдиними хто відкрито заявив свою позицію проти цих зборів був активіст Євген Мельничук та Ірина Онищук. Хочемо зауважити поведінку присутніх опонентів, які намагалися не дати слово «Не згодні» - вигукували, що видно на відео. Крім того Онищук звернула увагу, що проект порядку денного стало відомо за добу перед зборами. Причому ці поведінкові фактори відповідають і загальному стилю проведення сесій - незадоволених депутатів або активістів намагаються засміяти і не дати слово, а порядок денний стає відома безпосередньо перед самою сесією.

povestka grom sovetta
В цілому голосування проходило майже одноголосно: за всі питання близько 20-2 2 за, 4 утримувалися і 1 був проти (Мельничук, який обґрунтувавши свою позицію тим, що вважає ці збори нелегітимними)
Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому в минулий вівторок міський голова Володимир Карплюк заявив, що він не бачить реальної роботи від громадської ради і сказав, що претензії від ради на місце у складі виконавчого комітету Ірпінської міської ради можна буде розглянути, лише коли він побачить «реальну роботу» від цієї ради.

Наступні загальні збори Громадської Ради відбудуться 6 грудня о 18:00 год, де і оберуть нове керівництво.

Відео буде додано 23.11

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2178 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту