Погода: 15°C

П'ятниця, 18 листопада 2016 15:53 Прочитано 2195 разів

Переатестація відстороненого мера Бучі Анатолія Федорука – звичайне соцопитування, яке не несе за собою жодних юридичних наслідків?

Автор Юрій Гонта

     18 листопада стартувала заздалегідь анонсована відстороненим від мерської посади Анатолієм Федоруком та підхоплена його прихильниками громадська переатестація міського голови, що проходить у рамках реалізації проекту «Я – Бучанець». Акція триватиме включно до неділі 27 листопада.




     На офіційній сторінці Бучанської міської ради у мережі Фейсбук з’явилося повідомлення: «Просимо Вас долучитися до опитування, яке будуть проводити депутати міської ради та громадські активісти відповідно до рішення Координаційної ради з відповідними посвідченнями.
     Для зручності буде запропоновано два варіанти для визначення своєї позиції: електронний та паперовий.
Підтвердіть свою позицію власним підписом в опитувальному листі чи відміткою на електронному носії на сайті я-бучанець.укр.
З повагою, члени координаційної ради з відстоювання інтересів міста».
     Як з’ясувалося, до складу згаданої координаційної ради увійшли представники різних депутатських корпусів, гілок виконавчої влади, зокрема й приєднаних громад, місцевих закладів, установ, підприємств, профспілкових та громадських організацій, більшість з яких можна сміливо назвати так званим адмінресурсом, який використовується можновладцями для захисту власних інтересів. Для проведення переатестації надрукували дивні ябучанські папірці, скріплені незрозумілою печаткою, на якій по колу закручені «світовий екстериторіальний простір та суверенний соціально-економічний простір України, територіальна громада Бучі». Поняття «територіальна громада Бучі» активно афішується, але законодавчо ще не визначена. Якщо на ній немає жодних ідентифікаційних даних, то складається враження, що вона зроблена «від ліхтаря», а це несе за собою кримінальну відповідальність за підробку. На запитання активістів Бучі, якими нормативно-правовими актами керуються члени цієї координаційної ради при проведенні атестації, відповіді немає. Можна припустити, що дана акція – звичайне соцопитування, яке не передбачає юридичних наслідків, тому легітимність – під питанням. Отже, і результати переатестації не можуть мати законну силу, на яку розраховують сам Федорук та його прихильники. Тим паче, що у папірцях, які, зокрема, розповсюджували і працівники комунальних служб, передбачається оприлюднення особистих даних, що є конфіденційною інформацією, за бажанням людини – закритою.

fedorchuk pereatestat

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2195 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту