Print this page
Четвер, 27 жовтня 2016 16:45 Прочитано 1914 разів

Дід Калєтніка засвітився ще в одній земельній справі в Бучі

Автор Наталья Черненко

Прокуратурі не вдалося витребувати на користь держави 11 га у мікрорайоні «Рокач» міста Буча. Про це повідомляють «Наші гроші», посилаючись на рішення Ірпінського міського суду Київської області від 29 вересня 2016 року.

У 1993 році Дослідній станції м’ясного тваринництва було видано держакт на право постійного користування 270 га ведення сільського господарства. Правонаступником станції стало навчально-дослідне господарство «Ворзель» Національного університету біоресурсів і природокористування.




У 2007 році вчена рада університету розглянула листа Бучанської міськради і погодила передачу 24 га із землекористування господарства «Ворзель» до запасу міста.
Землю перевели до категорії житлової забудови і міськрада передала її власність 113 громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у м. Буча.
Пізніше ділянки змінили власників. Зазначається, що з них було сформовано сім нових ділянок площею понад 11 га, власником яких стала одна людина і продала їх Василю Устимовичу Кіргану, дідусю колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка.
Прокурор звернувся до суду про визнання недійсними рішень, скасування держреєстрації і повернення ділянок у власність держави. Прокурор повідомив, що питання землекористування шляхом добровільної відмови від користування державними землями не належало до компетенції університету. Крім того, після включення земель до запасу міста генеральний план на них не розроблявся.
Бучанська міська рада подала заяву про застосування строку позовної давності. Суд погодився, що прокурор запізно подав позов.
Встановлено, що прокурор м. Ірпінь ще у 2008 році звертався до мера Бучі з приводу того, хто є користувачем 24 га у мікрорайоні «Рокач». Строк загальної позовної давності складає 3 роки. Однак прокурор подав позов тільки у 2015 році, тобто через 7 років.
Таким чином, суд відмов у задоволенні позову через сплив позовної давності. Прокуратура не повідомила про поважні причини пропуску позовної давності. Інформації про апеляції в судовому реєстрі також немає.
Раніше було відомо, що за аналогічною схемою у власності діда Калєтніка опинилось 14 га лісів у тій же Бучі. У грудні 2015 р. прокуратура програла позов про витребування цих 14 га у Верховному суді.
У липні цього року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що мерів Ірпеня та Бучі підозрюють у незаконній роздачі землі у власність у 2006-2012 рр. Луценко зазначив, що йдеться зокрема про 14,05 га діда Калєтніка.

За матеріалами сайту http://nashigroshi.org/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1914 разів