Погода: 8°C

Четвер, 07 липня 2016 17:24 Прочитано 2465 разів

В Ірпені не хочуть проводити громадські слухання чи ІМР боїться будь –який формат громадських слухань?

Автор

В Ірпені вже рік не проводяться громадські слухання. Про це є  черговий привід згадати наближаючись до річниці громадських слухань. Результатом  громадських слухань 9 липня 2015 року стала поява парку «Центральний» площею 6 Га.



Саме тоді громада влаштувала черговий (першій був 12 червня 2015р) протест проти намагань влади протягнути забудову на 12 Га  в районі обмеженому вулицями Університетською, Пушкінського, Суворова 160 тисяч квадратних метрів житла, 33 шістнадцяті поверхових домів, що складало п’яту частину побудованого житла за останні 100 років.

Дещо пізніше, після порушення кримінальної справи за ст. 256 Кримінального Кодексу України (самоуправство), міська влада вирішила не нагнітати обстановку і оголосила про проект міського центрального парку.  Цим самим влада та пов’язані з нею забудовники відступили від своїх амбіцій знищити ліс на цій земельній ділянці.

Тепер залишилося повернути в міську власність 6 гектарів лісу відносно яких, продовжує існувати загроза знищення. Люди мають право запитати у влади: «А що будемо мати ми від ваших проектів будівництва? Де наш ліс»? На жаль, далі декларації міської влади до співпраці з громадськістю справа поки що не йде. І як бачимо, влада боїться вже будь –який формат громадських слухань.

Можна навести в якості прикладу відсутність слухань по таким скандально відомим в останній час об’єктам, як колишній дитячий санаторій «Дружба», об’єктів реконструкції  Центр міста по вул.. Шевченко, спірним будівництвам по вул.. Єсеніна,30 (Вільховий Гай), вул.. Мінеральній,7 , вул.. Сковороді 2,4,6 (Чорний Гай), вул.. Полтавська та ін.., де наречи у результати перевірки Київської обласної Державної адміністрації були виявлені системні порушення законодавства! Порушена кримінальна справа, іде перевірка органами слідства.

 До розробки проектів парків міста не враховується думка Громада та не береться до уваги їх альтернативна пропозиція проектів. Хоча перш за все ініціаторами розбудові рекреаційних об’єктів є Громада

Громаду також лишили правом користування Громадської ініціативи, яка передбачена статутом міста Ірпінь. Всі громадські ініціативи, так і залишилися не розглянути депутатами ИМР, хоч деякі і на цій час є дуже актуальні, наприклад: Накласти мораторій на багатоповерхове будівництво в м. Ірпінь (http://imr.gov.ua/prozore-misto/mistsevi-initsiativi). Це все відбувається з двох причин. По-перше, відсутність покарання за не розгляд, по-друге, відсутність належного тиску суспільства та спроба узурпувати влади Громади.

Також всі пропозиції створюваної  так називаємо, Громадської ради при виконавчому комітеті ИМР, є ні чім іншим як спроба створити прокладку між Громадою та ИМР. Цього не вдалося зробити, ГР приймає рішення на які потім ИМР не звертає увагу. Сумно, але відповідальності за це теж не існує.

Тобто, діалог відсутній. Навіть коли міська влада зараз веде мову про партиципаторний (громадянський) бюджет, тов. цьому контексті без діалогу з громадою не обійтись, в іншому випадку це буде просто черговий спосіб розтягувати по кишеням громадські кошти.

слухання пост ФБ год назад

слухання инициатива

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2465 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту