Print this page
Вівторок, 05 липня 2016 19:40 Прочитано 3805 разів

Выборы в Коцюбинском, которые отменили, не отменят? Верховна Рада против решения ВСУ

Автор Чеширский Кот

В Интернете идут дискуссии на тему состоятся выборы в Коцюбинском или же нет. В пользу отмены выборов есть решение Верховного Суда Украины, а за выборы многие общественные деятели Приирпенья и Народные депутаты Украины, последние в свою очередь  зарегистрировали проект постановления про внеочередные выборы в Коцюбинском.



Верховный суд Украины оставил в силе отмену постановления Верховной Рады Украины о роспуске Коцюбинского поселкового совета в Киевской области. Соответствующее решение было принято в понедельник, 4 июля. 

 

Верховная Рада и поселковый голова Коцюбинского Ольга Матюшина обжаловали в суде решение Высшего административного суда Украины, которым 1 июня было отменено постановление парламента о роспуске депутатов Коцюбинского поселкового совета в Киевской области. Верховный суд сегодня, 4 июля, рассмотрел апелляцию и подтвердил — Верховная Рада не имела права распускать депутатов, которых выбрало общество.

Про это сообщает сайт Capital.ua

НО уже 5 июля сайт Zn.ua сообщает про обращение депутатов ВР:

У Раді зареєстровано проект постанови про позачергові вибори у Коцюбинському 

Проект підписали лідери БПП, НФ, Радикальної партії, "Батьківщини" та "Свободи"

Депутати хочуть призначити дострокові вибори у Коцюбинському на 11 вересня Studioclover / Depositphotos У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення позачергових виборів Коцюбинської селищної ради на 11 вересня.

Текст постанови за номером N4897, підписаної лідерами фракцій БПП, НФ, РПЛ, Батьківщина та групи ВО "Свобода" надала DT.UA депутат від БПП Ольга Червакова. За її словами, постанову вже спрямовано на розгляд до профільного комітету.

Депутат нагадала, що 4 липня Верховний суд, підтримавши рішення попередніх інстанцій, скасував постанову ВР щодо призначення виборів у Коцюбинському на 17 липня, через те, що утому ж документі містився пункт про достроковий розпуск селищної ради. "Верховний суд вважає, що, розпустивши селищну раду, депутати перевищили свої повноваження. Новою постановою пропонується ще раз призначити позачергові вибори в Коцюбинському - тепер на 11 вересня. Тепер парламентарі "виправили помилку" і призначили вибори, не розпускаючи селищних депутатів", - пояснила Червакова. У новій постанові зазначається, що "відповідно до пункту 30 статті 85 Конституції України до повноважень Верховної Ради України належить призначення чергових та позачергових виборів до органів місцевого самоврядування". "Отже, враховуючи те, що проблема в Коцюбинському залишається невирішеною, враховуючи чисельні вимоги місцевої громади щодо призначення позачергових виборів селищних депутатів, вбачається за доцільне призначити позачергові вибори в смт. Коцюбинське, врахувавши правову позицію Верховного cуду", - йдеться у документі.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 3805 разів