Погода: 12°C

Вівторок, 27 серпня 2019 09:08 Прочитано 2026 разів

28 серпня Православна Церква святкує одне з дванадцяти великих свят - Успіння Пресвятої Богородиці.

Автор

З нагоди свята буде служитися Божественна Літургія, початок о 8.30 ранку. Запрошуємо всіх до спільної молитви!
Згідно з церковним переданням, цього дня апостоли, які проповідували у різних країнах, чудесним чином зібралися в Єрусалимі, щоб попрощатись і здійснити поховання Діви Марії.




Свято Успіння Пресвятої Богородиці встановлено в пам'ять про тілесну смерть Божої Матері. До святкування віряни готуються двотижневим постом, який називається Успенським і триває з 14 по 27 серпня.
Про подію Успіння Богородиці відомо не так багато, в канонічних текстах не повідомляють про час та обставини смерті і поховання Богородиці. За переданням церкви, після вознесіння на небо Господа Ісуса Христа, згідно з Його словами, Марія залишилася під опікою апостола Івана Богослова.

До моменту своєї смерті Богородиця мешкала в Єрусалимі. Одного разу під час молитви біля Гробу Господнього до Богородиці явився Архангел Гавриїл і повідомив, що через три дні вона "відійде до Христа Бога". Апостоли, які проповідували у різних країнах, чудодійним чином зібралися в Єрусалимі, щоб попрощатись і здійснити поховання Діви Марії.

Апостоли поховали Богородицю в гробниці Її батьків, праведних Іоакима та Анни, в якій також був похований і Її чоловік, Йосип Обручник. Після поховання апостоли закрили вхід у печеру каменем.
Апостол Фома не встиг на похорон Богородиці, він прийшов до Єрусалима на третій день після поховання. Коли труну відкрили, щоб він міг попрощатися із Пресвятою Дівою, тіла Богородиці в ньому вже не було — лише її плащаниця.
Цього ж дня апостоли зібралися всі разом за трапезою, і їм явилася Богородиця в оточенні ангелів і сказала: "Радійте! – Бо Я з вами у всі дні". Тож Успіння Пресвятої Богородиці вважається святом, а не приводом для смутку, адже Вона нарешті возз'єдналася із Сином Своїм.

Запрошуємо до нашого храму, який знаходиться в за адресою м. Ірпінь вул. Котляревського 50а, у Покровському парку (дерев'яних скульптур), навпроти Алеї Героїв АТО.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2026 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту