Погода: 15°C

Неділя, 18 серпня 2019 08:26 Прочитано 3551 разів

Преображення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа

Автор

Друзі, завтра одне з великим християнських свят – Преображення Господнє! Святкування розпочинаємо Літургією, після якої освячуємо яблука, груші, виноград та інші плоди які Ви принесете з собою! Православне святкування церковних свят має під собою участь у богослужіннях – це насамперед участь у спільній Літургії, а отже – Причастя Тіла і Крові Христових, через які ми наповнюємося Божественим світлом.



19 серпня Православна Церква святкує велике двунадесяте свято - Преображення Господнє. Воно встановлено на згадку про Преображення Господа перед учнями на горі Фавор.

У святі Преображення розкривається містичне богослів'я Християнської Церкви. Преображення - це візуальне явище Царства Божого на землі.

Ісус Христос незадовго до Хресних страждань, взявши з Собою трьох учнів - Іоана, Якова, Петра, вийшов з Капернаума і попрямував на північ, до гори Фавор, що піднімається, як фортеця, над пагорбами Галілеї.

Учні мовчали, передчуваючи, що їм відкриється таємниця. І ось, на Фаворі апостоли побачили Божественне Преображення Христа, явище Його величі і слави. Обличчя Спасителя стало подібним до світла блискавки, одяг - білими, як сніг. Він стояв, оточений сяйвом, як сонце променями.

Спасителю з'явилися два пророки: Мойсей та Ілля і розмовляли з Ним. Екзегети (тлумачі священного Писання) кажуть, що це була бесіда про Голгофську жертву, про майбутні страждання Христа, про те, що гріхи людські будуть викуплені кров'ю Сина Божого і Спасителя.

Три апостоли пережили явище Божественного світла, як ні з чим не зрівняну велику радість. Здавалося, саме час зупинився в спогляданні Божественного світла. Здивовані апостоли впали на землю. Видіння скінчилося. Разом з Ісусом Христом вони спустилися з гори і до ранку повернулися в Капернаум.

Православне богослів'я бачить у Преображенні Господньому прообраз Його Воскресіння і Другого Пришестя. І, враховуючи, що кожна подія церковного календаря має відношення до особистого духовного життя - бачить перетворений стан християн при кінці світу.

В праобразі майбутньої слави, яка згадується в цьому святі, Свята Церква втішає своїх чад баченням вічної блаженної слави, яка засяє після тих тимчасових утисків і поневірянь, якими повне земне життя; у славі цій будуть брати участь усі віруючі.

В народі свято Преображення називають Спасом. У цей день існує традиція приносити в храм фрукти для освячення. І в цьому теж є свій сенс. Адже, приносячи плоди для освячення в церкву, ми передаємо їх в дар Богові.

Приношенням плодів ми дякуємо Богу за те, що Він як турботливий Батько і Промислитель посилає нам все те, що необхідне для нашого існування в цьому світі.

З нагоди свята буде служитися Божественна Літургія, початок о 8.30 ранку. Освячення плодів буде відбуватися після Літургії. Запрошуємо всіх до спільної молитви!

Наш храм знаходиться в за адресою м. Ірпінь вул. Котляревського 50а, у Покровському парку (дерев'яних скульптур), навпроти Алеї Героїв АТО.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3551 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту