Print this page
Понеділок, 13 серпня 2018 06:08 Прочитано 3534 разів

Сучасний рекет в Ірпені або монополія на патріотизм: як муніципальна варта разом з Ірпінської спілкою ветеранів АТО відбирала майно у Львівських музикантів (ВІДЕО)

Автор Слободенюк Михайло
Нещодавно, з репертуаром патріотичних пісень, до Ірпеня завітав музичний колектив «Карпати». Музиканти уже два роки подорожують містами України збираючи за рахунок благодійних концертів кошти на потреби атовців та виступають перед бійцями по всій лінії фронту. 
Ми організовуємо патріотичні виступи по Україні. Хочемо щоб люди чули українську пісню. Також, по можливості ми збираємо кошти, якщо люди мають можливість допомогти. На різні потреби”, - розповідає солістка колективу пані Світлана (відео спеціально для "Портала Ірпеня")

Media



 
Про скандал стало відомо з соц. мереж:
 
 
 
Під час їхнього виступу в центрі міста, біля супермаркету Фора до співаків підійшла група негативно налаштованих чоловіків у формі, представившись представниками муніципальної варти та місцевими атошниками на чолі з Юрієм Калініним. В бік музикантів полилися образи і звинувачення у шахрайстві, адже концерт не було узгоджено з місцевою спілкою воїнів АТО при міському голові. На прохання зв’язатися з благодійним фондом, з яким співпрацює колектив, і зняти всі питання щодо добросовісності, отримали відмову, отже була викликана поліція, та під тиском складено акт з конфіскацією музичних інструментів. 
2
У вівторок ми приїхали в місто Ірпінь, де зіштовхнулись з дуже неприємною ситуацією, якої не бачили ніде, ні в якомі місті, - розповідає Світлана, - Ми як завжди розпочинали свій виступ і до нас прийшли представники місцевої спілки, сказали, що тут ми виступати не маємо права. Вони попросили зібратись, ми не сперечались. Але далі вони попросили, на чолі зі “шреком” - це позивний Юрія Калініна викликали поліцію, муніцепальну варту, почали складати акт про якісь неправильні наші дії, про якісь документи неправильні і описали наше майно — музична апаратура, яка є особисто моєю власністю. Но слідчий нам апаратуру повернув. Далі нам з міста не дозволили виїхати, в примусовому порядку зобов`язали нас повернути нашу апаратуру по акту передачі на місцеву спілку. Ми нічого не могли вдіяти, підписали акт і передали апаратуру. Дякуючи Маркушину, нам апаратуру повернули. Але, нам дуже неприємно. Калінін дуже негарно себе вів, в нашу сторону нецензурно висловлювався, какзав, що далі ми не будемо виступати, не будемо їздити, в такому дусі”.

В кінцевому рахунку інструменти вдалося повернути втручанням першого заступника ірпінського міського голови Олександра Маркушина, який вибачився перед гуртом «Карпати» за поведінку несвідомих громадян міста. 
kravec
Вибачень тут абсолютно не достатньо, - коментує журналістам Інформаційного порталу Ірпеня  адвокат Ростислав Кравець, - Якщо представники муніципальної варти дійсно застосовували силу та тиск, примушуючи людей передати на зберігання своє майно, то необхідно проводити слідство в рамках кримінального впровадження. Правопорушникам загрожує позбавлення волі терміном до 8 років із конфіскацією майна. Преддставники муніципальної варти, в разі виявлення правопорушення, або підозри на правопорушення, мають право тільки викликати поліцію. Що стосується вилучення апаратури, то це можна зробити виключно за рішенням суду. Навіть представники поліції не мають права вилучати особисте майно у громадян”.
Головний “атовець” Ірпеня Антон Головенко іншої думки. Свій коментар він опублікував у ФБ.
Golovenko
Все правильно. До цього випадку наша організація вже не раз виявляла шахраїв із гітарою та патріотичними піснями. До тогож, у нашому місті ми намагаємось все зробити для того, аби “ветеран” звучало гордо. А подібні концерти більше нагадують циганський шалман”, - йдеться у повідомленні Головенка.
 
 
Цікаво, що Антон Головенко, за матеріалами журналістських розслідувань Інформаційного порталу Ірпеня є дуже сумнівним ветераном:  Як відомо, уродженець Малина, Антон Головенко встиг побувати у місцях позбавлення волі ще до Революції Гідності: Антон Головенко – как преступник из Малина возглавил совет ветеранов АТО в Ирпене. Почему властям выгодно нанимать криминал? 
 
 
Хочемо зазначити, що  "Карпати" позитивно себе зарекомендовали, як патріотичний гурт, мають велику кількість грамот, та їх виступи можно знайти на Ютубі:

Благодійність, чи спосіб заробітку: в центрі Франківська атовці влаштували концерт. ФОТО

У центрі Луцька музиканти збирають кошти для військових: хто вони

 
 
Подякі групі Карпати

 
Терор проти патріотів України в Ірпені?
 
Калинин Ирпень
 
 Особливою жорстокостью відмитився скандально відомий в місті "ШРЕК" - Юрій Калінін, який ображав та погрожував музикам Гурту "Карпати" . Але це не єдиний факт "терору" від представника місцевої спілки ветеранів АТО:
 
Юрій Калінін дозволяє собі погрожувати активістам Ірпеня, захисникам зелених зон, та журналістам, які проводять розслідування на тему деребана земель Ірпеня колишніми членами партії  регіонов та чиновниками Ірпеня від чого місто Ірпінь стало нагадувати страну агресора Росію по ставленню к патріотам України:
 
- Напади, та погрози активістам, які не згодні співпрацювати з корумпованою владою, неадекватна поведінка в суспільстві та соц.мережах:
 
kalinin kommenty2
 
kalinin kommenty
20645581 1940701929588244 5514991224032005584 o

Провладні АТОвці принесли до будинку Бархоленка свинячу голову та хреста

- акції тиску на журналістів, погрози та акти насилля над змі, які проводять антікорупційні розслідування про місцеву владу
7b17402a05
 
- постійне отримання грамот та подяк від чиновників міста, єкс-регіоналов
 
Христюк партия регионов и Головенко
 
- виступи патріотичних гуртов в Ірпені тепер під загрозою
- разом з титушками - захист незаконних новобудов для місцевих чиновників
 

 
При цьому представники місцевої спілки АТО, в частності Калінін та Головенко
не бачать нічого плохого в тому, що
 
- депутат від провладної "Нові обличчя" їде в Росію та дарить торта пропагандистам страни агресора
- що в місті відкрили єдиний в України офіс біглого регіонала Кліменко, який переховується в РФ, але веде пропаганду через свої організації
- керівник міста Ірпінь, та заступниками є екс-регіонали, але перефарбувались після Майдана
- під час сесії Ірпінської міської ради вмикають гімн Росіі
- в нападах на громадськіх активістів прямо під час засідання Громадської ради
 
Тому в даний час, кожен, патріотично налаштований мешканець Ірпеня (а зараз, як ми бачимо і гості міста) знаходиться під постійним терором конкретних осіб, які, свою чергу, прикриваються посвідченнями учасників бойових дій та покровітельством місцевих корупціонерів.
 
 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3534 разів