Погода: 15°C

Неділя, 17 червня 2018 15:13 Прочитано 3368 разів

Криничка – візитна картка міста. Підтримаємо проект!

Автор Мирослава Свистович
Криничка – візитна картка міста. Підтримаємо проект!

Друзі, Андрей Полищук і його однодумці подали на конкурс два проекти в двох різних категоріях, щодо облаштування ландшафтно- природного заповідника "Криничка".

Згідно обгрунтування науковців для того щоб зберегти унікальний природний куточок і цілющі властивості води, потрібно було зробити природний заказник на території не менше 50 га.



Втім, загребущі депутати-забудовники свого часу залишили лише 2 га. Все інше забудоване багатоповерхівками. "Криничка"-це унікальна екосистема яка може вмерти через людську ненажерливість і нехлюйство.

Нам відомо, що головний забудовник даної території Оверко уже збирався, очевидно, в рахунок пайової участі, впорядкувати цю територію, як завжди, без проектів і погоджень, Як завжди поїздити грейдерами по кореневій системі, після чого дерева починають вмирати, знищити унікальне різнотрав"я, замінивши його штучною травою, поробити там доріжки з плитки і тп., що неминуче призведе до остаточного нищення унікальної екосистеми і може призвести до погіршення якості води, або і повного її зникнення.

Крыничка Ирпень

Андрій Поліщук підготував альтернативний проект спрямований на те щоб впорядкувати криничку і прилеглу територію згідно діючих норм і правил для подібних природних об"єктів, для того щоб максимально зберегти..

Нажаль, треба констатувати, що голосування відбувається досить мляво і ми програємо ... програємо останній острівок назайманої, не штучної природи. Бо вперед вириваються проекти за які голосують більш організовано, наприклад батьки шкіл.

Так, у наших школах багато проблем, які потрібно вирішувати. Але міська влада, вкравши мільйонні ресурси у громади, спрямовує їх не на розвиток шкіл, а на ті проекти . які є більш вигідними для власних кишень. а потреби шкіл та садочків намагаються вирішити за рахунок громадського бюджету, спекулюючи тим, що інтереси дітей понад усе..

Крыничка Ирпень

Але ... проект по збереженню Кринички - це в першу чергу для наших дітей,.. старе фойє школи не ремонтоване 48 років може побути іще старим і, поки люди в місті не "проснуться" і не виберуть владу, яка вміє розставляти пріоритети, а унікальний природно-ландшафтний заповідник може зникнути, якщо ми його не захистимо!

Будь ласка, перейдіть за посиланням і проголосуйте за проект, адже це все, що від вас вимагається ПОСИЛАННЯ НА ГОЛОСУВАННЯ!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3368 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту