Погода: 10°C

Вівторок, 19 грудня 2017 14:31 Прочитано 2315 разів

Київська обласна прокуратура розкриває факти інформаційної маніпуляції командою Карплюка

Автор Прес-служба прокуратури Київської області
Київська обласна прокуратура розкриває факти інформаційної маніпуляції командою Карплюка

Незважаючи на безпідставні заяви та надумані акції протесту оточення Ірпінського міського голови, прокуратура Київської області і надалі буде повертати у власність держави незаконно роздану землю приватним структурам та відстоювати права держави.



Незважаючи на безпідставні заяви та надумані акції протесту оточення Ірпінського міського голови, прокуратура Київської області і надалі буде повертати у власність держави незаконно роздану землю приватним структурам та відстоювати права держави

Останнім часом деякі ЗМІ поширюють інформацію, що прокуратура області здійснює тиск на Федерацію мотоциклетного спорту України та намагається відвести землю для подальшої забудови.

Прокуратура Київської області заявляє, що це наклеп та вказані заяви не відповідають дійсності.

Наголошуємо, що позовні вимоги прокуратури не стосуються мотоциклетного спорту, а мають на меті скасувати рішення Бучанської міської ради, якими незаконно виділено 60 га землі, які належали Національному аграрному університету та незаконно були передані приватним структурам, зокрема, приватному підприємству «Сона», яке самовільно та незаконно звело банний комплекс біля річки Буча.

 

Одночасно зазначаємо, що мототраса була заснована саме з часу, коли земельна ділянка належала державі в особі Національного аграрного університету, а з часів передачі приватній структурі її почали активно забудовувати, зокрема, під розміщення банного комплексу.

 

 

 

Прокуратурою встановлено, що Бучанська міська рада незаконно надала в оренду строком на 49 років приватному підприємству державні землі, які належали Національному аграрному університету, площею 12 га. Міська рада вийшла за межі своїх повноважень, оскількі такі рішення могли прийматися лише за погодженням Кабінету Міністрів України.

Зважаючи на виявлені порушення на початку поточного року прокуратура Київської області звернулась до господарського суду Київської області із позовом про визнання недійсними рішень ради, визнання недійсним укладеного на підставі рішення договору оренди земельної ділянки та повернення землі.

Господарський суд Київської області визнав позовні вимоги прокуратури обґрунтованими та прийняв рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Відповідачами у справі подано апеляційну скаргу на дане рішення, розгляд якої триває.

Поряд із цим зазначаємо, що не дивлячись на спробу приватних структур з оточення Ірпінського міського голови обмовити органи прокуратури, винятково у судовій площині прокуратура Київської області доведе незаконність дій Бучанської міської ради та відновить порушені права держави.

Прокуратура Київської області систематично вживає заходів щодо повернення державі з незаконного володіння інших земель Національного аграрного університету, загалом таких позовів пред’явлено на площу понад 120 га.

Протягом поточного року прокуратурою Київської області пред’явлено позовів на загальну суму понад 5 млрд грн, на даний час державі повернуто майже 18 тисяч га на загальну суму майже 2 млрд грн.

І наостанок, прокуратура Київської області рішуче підтримує розвиток спорту в регіоні.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2315 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту