Погода: 8°C

Четвер, 09 листопада 2017 16:33 Прочитано 2713 разів

Чергова петиція про необхідність зупинити вирубку дерев на ділянці ДСО набрала 300 голосів

Автор

Ця петиція стосується скандальної ділянки Державної служби охорони (ДСО), яка свого часу взяла в оренду у Громади Ірпеня, нібито для створення спортивного майданчика для співробітників ДСО.
Громада вимагає:



1) Зупинити вирубку 210 дерев які знаходяться на земельній ділянці (кадастровий номер 3210900000:01:028:0009) за адресою м. Ірпінь, вул. 8Березня 23 (згідно акту обстеження КП «Ірпіньзеленбуд» від 25.04.2017 р. 210 дерев є у доброму та задовільному стані). 

 

2) Забрати вищезгадану земельну ділянку до комунальної власності міста Ірпінь з метою будівництва дошкільного навчального закладу, початкової школи та благоустрою ділянки із зеленими насадженнями для відпочинку дітей навчальних закладів та мешканців навколишніх будинків.

23270306 1477986612317512 242555353044912306 o

Як відреагує міський голова Ірпеня, не відомо, так як це знищення дерев пов'язують безпосередньо з його забудовником Мирончуком, який є підставною особою в бизнесе Карплюка

Ще з самого початку у місцевих жителів стало виникати багато питань, після того як керівництво ДСО обгородило ділянку парканом з бетонних плит, а зверху розмістили колючий дріт.

Громаді ж керівництво ДСО пояснило, що це було зроблено з метою безпеки об'єкта. Близько трьох місяців тому, керівництво ДСО прийняло рішення випиляти сухі дерева, які були на дільниці, а під шум пилки почали знищувати і зелені дерева.

Місцеві мешканці почали бити на сполох. Міський голова і провладні депутати не реагували, а лише намагалися загасити полум'я обурення.

Місяць тому з боку будівництва скандально відомого забудовника ОРЛАНА, на територію ДСО почала проникати будівельна техніка, гусеничний екскаватор. Який, почав знищувати речові докази, пеньки свіжоспиляних зеленних дерев.

23380411 1515994065102400 4439814226757167891 n

Місцева Громада об'єдналася з рухом Захисту Зелених Зон, та ГО Территоріальна громада міста Ірпінь, 07 листопада 2017 вийшла на збори і звалила три секції бетонного паркану.

Раптом біля цього паркану з'явився власник, новий забудовник в Ірпені, засновником якої є співробітники фірми Мирончука, ОРЛАНА, який розповів, що саме його фірма встановлювала паркан.
Значить, ніякого бажання розвивати цю земельну ділянку під спортивну майданчик у керівництва ДСО не було. Було просте бажання, безкоштовно отримати у Громади дорогоцінну ділянку землі з деревами під комерційне будівництво, а далі розпорядитися на свій розсуд.

Тому вимога Громади про повернення цієї ділянки назад у власність громади, тобто розірвання договору оренди, очевидно і правильно.

Тільки місцеві жителі за підтримки інших осередків Громади, зможуть дати лад цій ділянці, як це зробили місцеві жителі з ділянкою в Ірпені, Гостомельське шосе, 8а

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2713 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту