Погода: 9°C

Вівторок, 07 листопада 2017 17:15 Прочитано 2429 разів

Громада повалила частину бетонного паркану навколо незаконного будівництва на території ДСО

Автор Ігор Швець

На 7 листопада активісти скликали термінові збори громади, покликані покласти край забудові території Державної служби охорони, що знаходиться в Ірпені.

На перетині вул. Тургенівська та 8 Березня зібралися люди, не байдужі до майбутнього свого міста.



За словами одного з організаторів зборів, депутата ІМР Лаврентія Кухалейшвілі, “дану земельну ділянку було передано у постійне користування ДСО. Спритники від міської влади придумали схему, щоб частину цієї площі “відтиснути” від установи.Бетонний парканопад в Ірпені на території ДСО, на якій за мовчазної згоди влади можуть вирости висотки

На початку літа Ірпінська міська рада прийняла рішення про поділ згаданої ділянки на дві частини. Одну залишили у користуванні ДСО, а іншу — виділили окремо та змінили її цільове призначення з обслуговування адмінбудівель на багатоповерхове будівництво.

Це рішення було незаконним, оскільки згідно з нормами Земельного кодексу України земля, де розташовані державні установи, відносяться до державних форм власності.

Громадська організація “Сила молоді” подала позов до суду щодо скасування цього рішення. На передостанній сесії Ірпінська міська рада, побоюючись відповідальності перед законом, його скасувала.Бетонний парканопад в Ірпені на території ДСО, на якій за мовчазної згоди влади можуть вирости висотки

Але забудовники, які у цьому замішані, на підставі згаданого рішення в обласній архітектурно-будівельній інспекції отримали декларацію на початок будівельних робіт. Водночас місцева влада, за словами мера Володимира Карплюка, містобудівних умов їм не надавала.

Споруджуватиме житло на цій земельній ділянці фірма “Альфабуд”. Це нібито нова фірма в Ірпені. Але спритники думали, що ніхто не дізнається про кінцевого власника.

Це дві жінки, які працюють у Антона Мирончука (керівник “Орлан Інвест Груп”). На них оформлені відповідні майнові права. До уставного фонду компанії було внесено 23 млн грн.Бетонний парканопад в Ірпені на території ДСО, на якій за мовчазної згоди влади можуть вирости висотки

За кошти одіозного забудовника, наближеного до ірпінського мера Карплюка, було встановлено високий бетонний паркан та зверху натягнуто колючий дріт. Тами чином він намагався відгородити людей від своєї забудови”.

Але, незважаючи на міцні мури, потужні “урагани” стрімко пройшлися цією місциною. І паркан не витримав натиску стихії — рухнув, відкривши доступ громади до території, де нещодавно височіли віковічні кремезні дуби та стрункі сосни, які були знищені за наказом забудовника.Бетонний парканопад в Ірпені на території ДСО, на якій за мовчазної згоди влади можуть вирости висотки

Фото автора та зі сторінки Ірини Онищук у мережі ФБ

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2429 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту