Погода: 15°C

Середа, 13 вересня 2017 07:31 Прочитано 3566 разів

Прокуратура повернула в державну властність 2 га лісу, який хотіли знищити

Автор Портал Гостомеля

Установлено, що рішенням Гостомельської селищної ради у 2004 році незаконно вилучено із постійного користування ДП «Київська лісова науково-дослідна станція» земельну ділянку загальною площею майже 2 га вартістю понад 600 тис грн та передано в оренду приватному підприємству для будівництва культурно-оздоровчого комплексу.



Як з’ясувалося, у 2016 році селищна рада надала приватному підприємству дозвіл на виготовлення детального плану забудови території спірної земельної ділянки.

 

В подальшому, у квітні поточного року, виконавчим комітетом селищної ради надано дозвіл відповідачу на вирубку 533 дерев для забудови, проте завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області  Ірпінським міським судом накладено ареш на спірну земельну ділянку та заборонено вирубку лісу.

Надання в оренду лісової ділянки відбулось з перевищенням повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України. 
Крім того, виділення спірної земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, зокрема селищною радою передано у власність лісову ділянку з вилученням у держлісфонду та зі зміною цільового призначення без згоди постійного користувача.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з метою повернути державі землі лісового фонду із незаконного володіння приватного підприємства.
Позов прокуратури області задоволено в повному обсязі, визнано недійсним рішення селищної ради та договір оренди і витребувано на користь держави земельну ділянку лісогосподарського призначення.

Прокуратура Київської області  надалі у судовому порядку продовжує займати активну позицію щодо повернення в державну власність лісових земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під охороною держави.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 3566 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту