Погода: 9°C

П'ятниця, 11 серпня 2017 14:09 Прочитано 3086 разів

Христюк після розгляду протоколу про корупцію, автоматично потрапляє в офіційний реєстр корупціонерів

Автор Гліб Канєвський

30 червня 2017 року на Дмитра Христюка, першого заступника міського голови Ірпеня, працівники Управління захисту економіки Нацполіції Київщини за погодженням прокуратури області склали протокол через приховування новопридбаної квартири в декларації.



Як виявилося, ще у січні 2017 року Христюк придбав квартиру на 55 м2 у сусідній Бучі за 270 тис. гривень. Однак, задекларував покупку лише в 30 червня (співпадіння? не думаю – автор).

 

Відповідно до нового Закону "Про запобігання корупції", який був прийняти після Революції Гідності, таке порушення вважається корупційним. І тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, 850 – 1700 гривень. При цьому посадова особа, яка визнається судом винною через порушення фінансового контролю, автоматично потрапляє в офіційний реєстр корупціонерів.

Варто нагадати, що Дмитро Христюк – це не маленький чиновник маленького міста, постать якого не заслуговує на увагу. Христюк – один із лідерів партії "Нові обличчя", яка фактично взяла владу в Києво-Святошинському районі на останніх виборах. Після Революції отримав крісло заступника голови Київської облдержадміністрації. До Революції, як член сумно відомої Партії регіонів, балотувався до Баришівської райради, котру згодом очолив.

Відтак, дана справа потребує особливої уваги місцевих активістів.

Гліб Канєвський, керівник відділу з протидії корупції Центру "Ейдос" важає, що:

По-перше, за те, що Ірпінь називають українським Чикагом, треба "дякувати" місцевим політикам, які замахнулися на землю та бюджет громади.

По-друге, місцевий суд вже більше місяця не приступає до розгляду даного протоколу.

А по-третє, Всеукраїнський рух проти політичної корупції "Під контролем" на початку цього літа відмітив дивні тендерні реверанси, головним учасником яких, був якраз Христюк.

З вересня 2016 року до червня 2017 виконком Ірпінської міської ради року уклав без тендерів кілька контрактів на реконструкцію міста загальною вартістю 17,4 мільйона гривень з двома фірмами ТОВ "Б.І.І.А.К." та МПП "Спортивно-технічний клуб "Сона". Контракти з обома фірмами підписав все той же Дмитро Христюк. При цьому співвласником даних фірм є член Ірпінського виконкому Сергій Пащинський. На останніх місцевих виборах 2015 року син Сергія Олександр Пащинський став депутатом Ірпінської міської ради від партії "Нові обличчя".

І на останок, керівником та політичним лідером "Нових облич" є міський голова Ірпеня Володимир Краплюк.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 3086 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту