Погода: 9°C

Понеділок, 24 липня 2017 07:30 Прочитано 2622 разів

Звернення місцевого мешканця до Карплюка щодо збереження природи міста Ірпінь

Автор

До міського голови Ірпеня та депутатів ІМР звернувся міський мешканець Олексій Богуславський.
Шановний Володимире Андрійовичу! Шановні депутати міської ради! Що не кажіть, але приємно, коли обновлюється наше місто. 



Повільно, але будуються дитячі садочки, добудовуються школи, відкриваються та ремонтуються дороги, супермаркети на кожному повороті, парки та сквери тощо. Правдами і неправдами, але воно залишиться на довгі роки і десятиліття. Будівельний бізнес завжди мав перевагу. Але не все вимірюється тільки грошима... 

 

Ірпінська природа унікальна по своїй суті. Але чомусь до неї завжди не доходять прекрасні людські руки і душі. Навпаки, в угоду нашим забудовникам, а то і просто з мотивів самозбагачення, ми до природи ставимося на ти... Просто нищимо.

І це саме страшно, бо ірпінчани тільки згадують, ті ліси, ту пойму, ті красиві березові чи соснові рощі, які милували колись людське око. Схилюся до пойми річки Ірпінь. Прекрасна зелена нива. Особливо влітку. Хто приходить вранці на пойму, той не може надихатись насиченим ароматом повітря. А скільки там лікарських трав? Це ціла аптека здоров"я. Іноді торфяна маса загорається. Явно не сама, а від безпечності самих ірпінчан.
На поймі є три канали, або як їх газивають, канави. Коли їх наповнюють водою, то явно запливає мальок. Туда прилітають пташки, виводять потомство дикі качки, цікаво плавають вужі та безліч іншого природного дару.
Та на жаль, канави то наповнюють водою, то перекривають. аби вони повністю пересохли. Скільки гине живності ? Відомо тільки господу богу. Дивишся на це все, і думаєш, як треба нелюбити навколишній світ.
Невже немає води в річці? Є! То може ми разом з вами, подумаєм, як треба зробити так, щоб зберегти цей райський куточок Ірпеня. Щоб вода в каналах знаходилась цілий рік.

Не повірю що для цього потрібно великі кошти! Як на дороги та сквери. Тут потрібне ваше бажання, бо ті, хто лишається без води, не зможуть попросити вашої допомоги!

Zvern


 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2622 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту