Погода: 2°C

Четвер, 20 липня 2017 15:15 Прочитано 5718 разів

В Ірпені ЖК «Ваш добробут» зводить вже 11-й поверх, а за проектом було...5?

Автор Ольга Григор'єва

Як раділи мешканці будинку по вул. Мечникова в 2016 році, коли дізналися, що біля пам'ятки природи, пра-дубу, який внесений до списку охоронних об'єктів, буде розбитий сквер!

Це рішення, яке довго і важко визрівало в кабінетах Ірпінського міськвиконкому, повинно було стати рятівним дією в питаннях збереження навколишнього середовища і наших природних багатств.



Проте несподівано для всіх мер дав команду «забути» про це, і на місці майбутнього скверу почалася розгортатися чергова будівництво – ЖК «Ваш добробут». Офіс забудовників влаштувався в житловому будинку на Мечникова 103 і допитливі мешканці з цікавістю стали задавати питання про поверховість будівлі.

 

SAM 1460

«5-ти поверховий, а може бути і 10-ти...» - загадково відповідали спритні молоді люди, які постійно шморгали між будмайданчиком і офісом. Будинок повільно, але вірно ріс, все більше поглинаючи простір від землі до небес. Коли будівництво досягло 10-го поверху, приїхав архітектор, походив, подивився і... будинок став приростати новими поверхами. Навіть недобудований, він вже зараз схожий на жахливого монстра, перекрывшего все мислиме простір. Він буквально «вивалюється» на проїжджу частину дороги, давно переріс реліктовий дуб і складається враження, що це будівництво відбувається стихійно, в темну, без генплану.
Навіть на цьому етапі явно простежується грубе порушення будівельних норм і законодавства. Якщо згодом виявиться, що стоянка машин, яка напевно утворюється перед дубом, остаточно знищить унікальну пам'ятку природи, питання «Хто винен?» і «Що робити?» ставити вже буде нікому.

Цікаво, а Ірпінської міської ради в курсі цього стихійного процесу? Чому забудовнику надано право самостійно змінювати поверховість? За первісним проектом у цього будинку має бути 5 поверхів... Де хоч якийсь контроль за будівництвом? А як збільшення поверховості позначиться на фундаменті будівлі? Невже його робили з таким запасом міцності, що різниця в додаткові поверхи, в два і більше разів збільшили навантаження, фундамент витримає? Або будинок відразу ж стане аварійним?

Питань у мешканців багато, відповідей немає. 600-т річний пра-дуб, звичайно ж, не витримає такого тісного сусідства з багатоквартирними будинками. Його дні полічені. Екологія цього району на очах змінюється до невпізнання. А міська влада, які дуже пишаються новими парками, абсолютно байдуже дають дозвіл на знищення навколишнього середовища, не піклуючись про те спадщину, яку вони залишать наступним поколінням.
Кілька нових парків не зможуть компенсувати той збиток, який зараз наноситься природі Приірпіння. Будівельний розмах обернеться лихом, коли у цих районах перестане вистачати води, виникнуть проблеми з очисними спорудами і т. д. і т. п. Коли зупиняться ці будівництва? Ось вже у «Новуса» (Синергія-2) стоїть новенький автомобіль в бантах. Лотерею проводять серед покупців квартир. Значить купують не так вже й багато, раз вже до лотерейних розіграшів справа доходить? А якщо попит впаде остаточно? Або фінансова криза вкотре накриє Україну, або, не дай бог, повномасштабна війна розгорнеться?

Lenovo A1000 IMG 20170719 190059

Напевно, наші безстрашні забудовники таких страхів не відчувають. І у цього безстрашності є пояснення - ЖАДІБНІСТЬ. Вона невтолима. Поки що. Але в народі кажуть: «Коли сам не можеш зупинитися - Господь зупинить». Цікаво подивитися, як це буде. А міськвиконкому всетаки необхідно контролювати забудовників. Влада повинна здійснювати свої функції...

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 5718 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту