Погода: 9°C

П'ятниця, 23 червня 2017 12:55 Прочитано 3419 разів

Що пітримає ГПУ в Ірпені, забудову 3,67 Га чи рекреаційну зону - дітячий табір?

Автор

Мешканці міста Ірпеня вже два роки боряться за повернення земельної ділянки площею 3,67 га колишнього п/т «Зоркий» в державну власність. 

Громада ВІСІМ разів(!) зверталась до органів прокуратури із проханням здійснити заходи прокурорського реагування і поновити порушенні права держави та громади.



Аналогічні звернення були скеровані і в Кабінет Міністрів України. Крім того, Прем’єр Міністрів України Гройсман дав персональне доручення. Див. скан доручення. Нажаль, мешканці міста Ірпеня отримували тільки відписки.

Але, неодноразові звернення громадян та громадських організацій дали свій перший результат і господарським судом Київської області почалась розглядатися справа № 911/3721/16 про витребування земельних ділянок з незаконного володіння.
Позовна заява була погоджена заступником Генерального прокурора України Стрижевською А.А., яка особисто доручила прокуратурі Київської області представляти інтереси держави в особі Кабінету Міністрів України (Див. лист ГПУ від 25.08.16 року №05/1-591вих 16).
Будучі присутніми на усіх засіданнях суду громадськість можемо констатувати, що представники прокуратури Київської області професійно та переконливо представляли інтереси держави в суді.
І дійсно все йшло до того, що суд ухвалить законе та справедливе рішення на користь держави.

Але 14 червня 2017 року суд у складі головуючий суддя В.М. Бабкіна, суддя О.В. Конюх, суддя А.Ю. Кошик ухвалюють рішення про повну відмову у позові в повному обсязі.
Нам стало відомо, що представники ПП «Деметра Філ» усвідомлюючи свою слабку юридичну позицію та розуміючи, що таким чином можуть позбавитись права на земельну ділянку, вирішили піти звичним для них корупційним шляхом, коментарій Євгена Мельничука.
Спочатку на їх звернення реагує Народний депутат України Памазанов А. В. і відправляє депутатське звернення в Генеральному прокурору України із твердженням, що прокуратура Київської області ніби-то "дискредитує підприємства" та здійснює "втручання в діяльність підприємства при проведенні будівництва".

Але аргументи цього депутата виявилось не переконливими і вже група із 9 «народних депутатів» на чолі із Карпунцовим В.В. звертаються в черговий раз до Генерального прокурора Луценко Ю.В. із рекомендацією відкликати цей позов.
І заступник Генерального прокурора України Стрижевська А.А., направляє лист Народним депутатам України на чолі із Карпунцовим В.В,, в якому повідомлялось, що прокуратурі області рекомендовано відкликати позовну заяву про повернення у державну власність земельної ділянки колишнього п/т «Зорький».
Підставою для відкликання позовної заяви стала ніби-то відсутність погодження тексту із Генеральною прокуратурою України і, що на земельній ділянці «знаходяться приватизовані будівлі і споруди».
На нашу думку, саме цей документ став вирішальним і суд врахував думку ГПУ при ухвалені рішення про відмову у позові.
Не менш цинічним є поведінка «народних депутатів», які навіть і не поцікавились юридичною складовою «псевдоприватизації» та незаконної зміни цільового призначення земельної ділянки.

Висновок єдиний і простий. Можна з трибуни Верховної Ради України кричати про боротьбу із корупцією, а Генеральному прокурору України звітувати про досягнення. Але громада дає оцінку виключно діям та результатам.
А ця історія підтверджує, що не всі в керівництві Генеральної прокуратури розуміють своє призначення. І для них приватні інтереси завжди були і є вище ДЕРЖАВНИХ.

Прохання донести, до Генерального прокурора України Луценко Ю.В., що в випадку не подання апеляційної скарги по справі п/т "Зоркий" фактично Луценко підіграє Карплюку. Саме Карплюк підписав рішення ІМР від 19.05.2016 р. "Про затвердження проекту землеустрою ПП "Деметра Філ" щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється з обслуговування бази відпочинку на земельну ділянку для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, яка знаходиться в м. Ірпінь, вул. Пушкінська, 64/68" і яке мало бути скасовано судом. Саме це рішення, а не рішення про приватизацію, дозволить забудовникам багатоповерхове будівництво коментує цю ситуацію, Микола Дзюба, мешканець Ірпеня, голова координаційного штабу з захисту табору “Зоркий”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3419 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту