Погода: 10°C

П'ятниця, 07 квітня 2017 17:27 Прочитано 2579 разів

Позачергова 31-а сесія в коридорі ІМР: Карплюк спробував перекласти провину на «попередників»

Автор

Сьогоднішня позачергова сесія фактично перетворилася на обговорення конфлікту по Гостомельському шосе, 8 А, щодо чергової незаконної забудови на останньому клаптику зелені , який залишився від колишнього шикарного парку біля військового госпіталя. Повне відео. 

Media



Вчора, після бійки, та спалювання шин, мешканці навколишніх будинків, серед яких було чимало дітей сподівалися, що хтось з міської влади приїде і вислухає людей. Адже передбачені законом громадські слухання, щодо можливого використання цієї земельної ділянки ніхто не проводив. Але цього не сталося, тому люди, скориставшись тим, що на сьогодні було призначено позачергову сесію, самі прийшли до міського голови. 

 Очевидно, зрозумівши, що розклад сил в актовій залі може бути не на користь міської влади, сесію, в порушення регламенту, вирішили провести, фактично, в коридорі міської ради. Наші обранці сиділи за столом, що розташований перед приймальньою міського голови, а люди мусили тулитися по бокам біля стін. З боку очільника міста це було проявом неповаги до громади. Але що та неповага, коли знищуються останні дерева в місті, яке колись було чи не самим зеленим в Україні, бо відносилося до категорії «міст у лісі» і мало статус курорту, де отим курортним ресурсом було лісове насичене фітоцидами повітря. 


Через присутність чималої кількості громадян, питання, яке сьогодні збудоражило все місто, не можна було ігнорувати. Тим більше, що на початку сесії депутат міської ради від ВГО «СВОБОДА» Сергій Глиняний зробив відповідний депутатський запит. Тож міський голова всупереч уже відпрацьованій ним традиції ігнору, надав слово представнику громади. Валентина Ліферова, яка ж виступає і позивачем в суді по двох справах, щодо визнання незаконним зазначеного будівництва звернула увагу на те, що якщо компанія Орлан Інвест почне будівництво і знищить на цій ділянці дерева, то що вона завтра буде робити в суді?? А й правда в Ірпені вже є випадки, коли віділення землі та будівництво визнавалися судом незаконними після того, коли вже не тільки було знищено ліс, алей люди заселилися. Є у нас такий будинок по вул. Полтавській, де люди не можуть підключитися до загальноміських мереж, бо суд постановив знести будинок, як незаконно збудований. Скандальне будівництво по вул. Єсеніна ,30 також, сьогодні в суді визнане незаконним. По логіці цей будинок потрібно було б знести. Але рішення судів не виконуються… Чомусь усі, хто зобов’язаний його виконати «входять в положення» «бідного забудовника», який по тратився, але ніхто не хоче ввійти в положення громади «яка втратила місто». Зважаючи на таку лояльність до злочинців з боку держави, чому б міському голові, який, фактично, стоїть на чолі будівельної мафії та його забудовникам і далі не продовжувати порушувати закон? Тим більше, що і на Єсєніна ,30 і на Гостомельському шосе, 108 забудовником являється одна і таж особа – одіозний забудовник Мирончук.

Але саме цікаво, що Міський голова Карплюк іще й спробував перекласти відповідальність за незаконне будівництво на Гостомельському шосе на мене, як колишнього міського голову, повідомивши присутніх, що Він тут виявляється ні до чого: «це присутній тут колишній мер (кивнув головою в мій бік» - виділив там земельну ділянку СБУ….
Тож, попри небажання нинішнього міського голови мені довелося взяти слово. Дійсно, у 2006, коли я була міським головою, з СБУ було укладено договір на виділення невеличкої земельної ділянки біля будинку по Гостомельському шосе, 108 для прибудови одного під’їзду до вже існуючого будинку. А також - з іншого боку мали реставрувати розвалену колишню аптеку та теж зробити під’їзд. За це СБУ зобов’язувалося зробити капітальний ремонт даху над усім будинком, та віддати місту відреставроване приміщення колишньої аптеки, де зараз знаходиться сепарський супермаркет «ПЧЕЛКА», названий чомусь російською мовою, всупереч закону. Та земельна ділянка, яка була виділена при мені прилягала до існуючого будинку та закінчувалася там, де починається будівельний паркан навколо сьогоднішньої ділянки.

Мені зрозуміло, що відбулося. Для того, щоб не проводити рішення про виділення землі через сесію, адже це завжди торги, а отже складно…, то вирішили просто в існуючому рішенні, про формування земельної ділянки просто підмінити обриси самої земельної ділянки. Це є справжня фальсифікація, якою повинні займатися слідчі органи. Якщо буде потрібно, то можна підняти документи, представників СБУ, які їх підписували і все це довести. Брехливість міського голови просто зашкалює. Адже намагаючись перекинути на мене свої гріхи, він навіть не пояснює, яким чином Свистович причетна до виділення землі теперішньому забудовнику Мирончуку, якщо та земельна ділянка, яка виділялася при мені - виділялася СБУ, а ні самого суборендатора Мирончука , ні орендатора КП «ДЖитлоінвестбуд» тоді не було навіть у проекті. Геббельс сказав: "чим не неймовірніша брехня, тим швидше в неї повірять". У Виконанні міського голови В. Карплюка це звучить так : «чим абсурдніша брехня, тим швидше в неї повірять». Чи повірять?..

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2579 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту