Погода: 9°C

Вівторок, 28 березня 2017 14:50 Прочитано 6448 разів

Тургенівська, 15: початок легалізації або беззаконня в Ірпені продовжується.

Автор Олена Граждан

Документ, який регламентує початок виконання будівельних робіт виданий після початку фактичного будівництва.

На ділянці у цей час уже тривало зведення багатоповерхівки.



Декларація про початок виконання будівельних робіт за адресою Тургенівська, 15 видана у березні 2017. Такі дані єдиного реєстру Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Саме така декларація є офіційним стартом для будь-якого будівництва, особливо багатоквартирного будинку. 


тургенівська ДАБІ

Після цього декларацію про початок виконання будівельних робіт за цією ж адресою зареєстровано Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Ірпінської міської ради. 
Однак, де-факто будинок почав будуватися набагато раніше. Фото автора, зроблені 22 травня 2016 фіксують уже напівзведений будинок:

Тургенывська фото весна

За нормами будівництва, декларація про початок виконання будівельних робіт повинна подаватися до того, як буде зводитися сам будинок. Із декларацією також має подаватися проект відповідного будівництва. Лише потім сам процес може розпочатися.
Чи знає про це забудовник Тургенівської 15? Та чому не працюють органи місцевого самоврядування за наглядом у галузі будівничтва? Де належна реакція міського голови? На ці питання у наступному разі, буде намагатися розібратися редакція порталу Ірпеня…

А поки, існує інформація що будівництво ділянки розпочалося приблизно рік тому. За словами місцевих жителів, воно відбувається незаконно. Комісія Київської міської адміністрації дійшла до висновків, що земельна ділянка на Тургенівській, 15 визначена як територія садибної та котеджної забудови. У той же час, як можна побачити, тут будують багатоповерховий будинок.
Незважаючи на всі чвари мешканців із державними органами, припинити будівництво так і не вдалося.

Громаді кварталу Тургенівська 15 мабуть треба готуватися до квартальних Громадських слухань, по прикладу, які провели нещодавно осередок Дружба.
http://irpen.net.ua/politik/item/2190-narod-bere-vladu-v-svoji-ruki-yak-tse-bulo

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 6448 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту