Погода: 9°C

Субота, 25 березня 2017 08:56 Прочитано 2622 разів

Владі не цікаво чому проїзд по Вишгороду 2 грн, а по Ірпеню 5?

Автор
Владі не цікаво чому проїзд по Вишгороду 2 грн, а по Ірпеню 5?

Вчора була у Вишгороді. Була приємно вражена цінами на проїзд в маршрутці в межах міста – всього 2 грн. Вартість проїзду до Києва – 7 грн. Продовжуваність маршоруту приблизно як у Ірпінської 420-ї маршрутки за яку ми платимо 12 грн. 



Що ж це за бізнес такий, що у Вишгороді, при одній і тій самій вартості машин, паливно мастильних матеріалів , вистачає 2 гривні,  а нашим в Ірпені і  5 мало? Може нам запросити до Ірпеня вишгородських перевізників?

Сподівалися, що робоча група при КОДА дасть відповіді на всі ці питання. Та нажаль, на сьогоднішній день, все бажання Влади допомогти людям закінчилося на створенні робочої групи.  Влада не проявила ніякого інтересу ні до того, чому є можливою така велика різниця в тарифах в різних містах, ні до роботи робочої групи ні до її пропозицій.

З цього приводу 23 березня в УНІАН відбулася пресконференція Київського обласного штабу «За справедливі тарифи».

Керівник штабу Людмила Мартиненко повідомила про те, що активісти провели близько 10 акцій протесту, щоб звернути увагу влади на цю проблему. Після проведення однієї з них під стінами КОДА наприкінці січня цього року керівництво адміністрації під тиском громадськості все ж таки створило робочу групу для вирішення цієї проблеми, а також висловило готовність стати на бік активістів, проте, за словами Мартиненко, «подальші дії говорили про інше».

Зокрема, за словами присутнього на заході керівника громадської організації «Стоп свавіллю», активіста з села Петропавлівська Борщагівка та члена робочої групи з вивчення тарифів при КОДА Дениса Крепака, результати діяльності цієї робочої групи мали лише рекомендаційний характер і ніяк не вплинули на формування тарифів на пасажироперевезення в передмісті. «Група рекомендувала обмежити підвищення тарифу максимум на чверть від діючих у листопаді тарифів, але майже всі перевізники цю рекомендацію проігнорували, а деякі з них підвищили тариф удвічі», – сказав Крепак.

«Група рекомендувала обмежити підвищення тарифу максимум на чверть від діючих у листопаді тарифів, але майже всі перевізники цю рекомендацію проігнорували, а деякі з них підвищили тариф удвічі», – сказав Крепак.

Що робити далі? чи приверне увагу  влади пресконференція УНІАН?

Для мене є очевидним влада не зацікавлена у вирішенні питання встановлення справедливих тарифів, адже це кормушка з якої годуються більшість діючих чиновників. Тому, нажаль, у війні між людьми і перевізниками влада стоятиме по їхній бік барикад. Тому нам потрібно об’єднуватися і думати про нові форми забезпечення себе необхідними послугами.

Наразі ГО «Територіальна громада м . Ірпеня» вивчає проект створення неприбуткового кооперативу  який буде надавати послуги з перевезення своїм членам за мінімальною вартістю. Членом кооперативу зможе стати любий громадянин України зробивши свій внесок еквівалентний вартості місячного проїзду. А машини можна закупити за кошти зібрані шляхом краудсорсінгу , тобто збору грошей з усієї громади. При цьому кожен хто внесе кошти буде співвласником кооперативу. Там де не можна перемогти силою, можна перемогти розумом та згуртованістю. Детальніше про проект буде у презентації.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2622 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту