Погода: 13°C

Четвер, 23 березня 2017 15:45 Прочитано 2142 разів

Громадські слухання відбудуться не дивлячись на супротив та небажання влади. Карплюк буде відповідати по Закону

Автор

Післязавтра, 25 березня о 17 годині на сходах біля міської ради, відбудуться Громадські слухання ініційовані мешканцями Ірпеня, які проживають в мікрорайоні біля колишнього піонерського табору «Дружба». 



гс др комент зал неля

Влада зайняла позицію повного ігнорування законних вимог громади, щодо проведення Громадських слухань, про подальший розвиток території. Міський голова всупереч вимог закону не створив оргкомітет з підготовки та проведення слухань. Таким чином ініціативній групі довелося скористатися правом «мовчазної згоди» та повністю перебрати на себе всі функції з підготовки та проведення слухань.
У приміщенні актового залу ІМР для проведення слухань ініціативній групі теж було відмовлено, посилаючись на те, що саме на цей день і на цей час там уже заплановано інший захід. Але після, повторного звернення, коли організатори звернули увагу керівництва міста на те, що окрім актового залу міськвиконкому в розпорядженні ІМР є інші приміщення, їм запропонували зал музичної школи. Наразі організатори вирішили відмовитися від музичної школи, оскільки приміщення там не відповідає потребам і провести громадські слухання біля Ірпінського міськвиконкому. Схоже, що проведення ГС на сходах біля Міськвиконкому уже стає традицією.

гс др Комент зал ходили

Нагадаємо, що все почалося з того, що півтори року тому, забудовник Ліневич знищив на території площі піонерського табору «Дружба» всі зелені насадження загальною площею біля 3 гектарів з намірами, прямо посеред приватного сектору, побудувати мікрорайон із 16-ти поверхових будинків. Місцеві мешканці не розгубилися і оскаржили до суду і дії самого забудовника, і дії органів влади, які давали дозволи на будівництво та знесення дерев. Сьогодні у проваджені суду по цій справі біля десятка справ, вісім з яких подали мешканці мікрорайону, а два прокуратура.
Уже рік як будівництво зупинене, а територія колишнього табору чекає вирішення своєї долі. Саме з цією метою місцеві мешканці вирішили ініціювати громадські слухання. Вони хочуть бачити там дитячий екологічний лісопарк на та побудувати дитячий садочок санаторно-оздоровчого призначення на 60 місць.
Окрім того необхідність в проведенні громадських слухань виникла також в зв’язку з тим, що випадково на світ виплив Детальний план забудови території (ДПТ) багатоповерхівками, про який ніхто не пам’ятає ні коли він приймався, ні коли проводилися обов’язкові, передбачені законодавством громадські слухання. Втім, це не перший «липовий» документ, який виник в процесі цієї справи. Майже всі дозволи та погодження є або сфальшованими, або прийняті з грубими порушеннями.

Можна сказати, що ініційювання зазначених громадських слухань, дійсно поставило В. Карплюка в скрутне становище, тому, що на квартальні громадські слухання (на відміну від загальноміських) не можна привести адмінресурс, бо право голосу там мають лише особи, які проживають, або мають нерухомість в межах кварталу.
Бездіяльність міського голови буде оскаржена до суду і він буде відповідати по Закону. Це вже буде друга судова справа по громадських слуханнях. Якщо рішень про порушення міським головою прав і свобод громадян щодо проведення

Громадських слухань буде кілька, то можна буде ініціювати кримінальну справу згідно Закону «Про протидію корупції».
Мафіозі Аль Капоне сів за несплату податків, а мер Карплюк може сісти за те, що ігнорує право членів громади на ініціювання та проведення громадських слухань, хоча їхня процедура була затверджена саме при міському голові Карплюку.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2142 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту