Погода: 15°C

Середа, 01 березня 2017 17:51 Прочитано 2674 разів

Всі місця в садочках зайняли переселенці – міф!

Автор
фото з сайту: joinfo.ua

Досить часто, в особистому спілкуванні та діалогах в соціальних мережах, помічаю тенденцію звинувачувати вимушених переселенців у неможливості потрапити в садочок. Розмова зводиться до того, що ці діти мають пільги, за допомогою яких, потрапляють в групи дошкільних навчальних закладів без черги і у великий кількості.




Цей міф нав’язливий і потенційно може розпалювати конфлікт між людьми. Тому, я зробила запит до Управління освіти і науки стосовно позачерговості і першочерговості потрапляння дітей в садочки.
Отже, з їх відповіді видно наступне:

 


1. Без черги в садочок потрапляють діти, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи та діти п’ятирічного віку, яким державою гарантоване право на обов’язкову дошкільну освіту.
Якщо подивитися на попередні дані Свіжа інформація по наповнюваності шкіл та садочків Ірпінського регіону  то стає зрозумілим, що наше місто не в змозі задовольнити навіть гарантоване право п’ятирічок…що ж далі? Попередньо на 2017 р. на зарахування в ДНЗ 3 639, а загальна потужність діючих 1965, якщо дивитись з ненормативним переповненням, то 2910 місць у всіх вікових групах загалом. І де тут вина вимушених переселенців?
2. Першочергово мають право оформитись в садочок діти військовослужбовців, в тому числі учасників АТО, та діти військової прокуратури.

Скажіть, чи є вина цієї пільгової категорії дітей в недостатній кількості місць? Не думаю…Люди, що боронять від агресора достойні найкращого.
3. Першочергово зараховуються наступні дітки: діти з родин внутрішньо-переміщених осіб; діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування; діти педагогічних працівників закладів освіти м. Ірпінь та селищ у разі виходу на роботу; діти працівників бюджетної сфери та підприємств та організацій, які забезпечують стале функціонування міста та селища у разі виходу на роботу; діти з багатодітних сімей.
Але. Зверніть увагу! Цей перелік має квотування місць на кожну окрему вікову групу - 10 %. Якщо в групі певного віку 30 вихованців, то лише 3 з них потрапили першочергово відповідно до вище зазначеної пільги. То чи винні ці пільговики в неможливості потрапити в садочок?


Особисто я вважаю, що всі дітки не мають змоги навчатися в дошкільних навчальних закладах не через один одного, а через недостатню кількість місць. Це логічно. Тож перестаньте шукати вину один одного, та почніть офіційно, письмово контролювати свою чергу, не допускаючи незаконних махінацій. Почніть, як громадянин і мешканець, шукати відповідей від управлінців міста, адже навіть з їхніми амбіційними планами всім садочків не вистачить…невже вони цього не бачать?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2674 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту