Погода: 10°C

Вівторок, 28 лютого 2017 11:46 Прочитано 2461 разів

Конфлікт мешканців Ірпеня з владою: чергові збори ірпінчан 04 березня о 14-00

Автор Ніна Липовецька

Конфлікт мешканців Ірпеня з владою довкола сосново-дубового гаю, що розташований на вул. Котляревського, між 6 та 7 Лініями, продовжує набирати обертів. Ініціативна група мешканців відучора ставить намети і встановлює добове чергування по всьому периметру зеленої зони.



Депутат ІМР, свободівець, Лаврентій Кухайлешвілі: «Приєднуйтесь до нас сьогодні, бо завтра може бути пізно!»

Нагадаємо, що конфлікт виник не на пустому місці, а триває давно. Він загострився кілька днів тому, коли невідомі під покровом ночі вирізали чималий шматок живих сосен ( кількість яких понад два десятка!). Про це повідомив у своєму пості житель Ірпеня Олексій Недашківський. Всіх вразило фото, які автор виклав у соціальних мережах, де чітко було видно ще свіжу тирсу від спиляних сосен.

kuyjhtbrg

Депутат ІМР Лаврентій Кухалейшвілі, який протягом багатьох років бореться за збереження зелених зон, виступив ініціатором протестної акції проти чергового свавілля і закликав до об"єднання всіх мешканців Ірпеня за збереження вцілілих лісів і проти тотальної забудови Ірпеня. Наголосивши при цьому, що знищення останньої зеленої зони у цьому районі, по вул. Котляревського, неминуче приведе до незворотніх екологічних наслідків.
- Все свідчить про те, що готується черговий будівельний майданчик.Той факт, що все це робиться "по - щурячому", під покровом ночі, особливо обурює, - каже депутат. - І це вже не перший раз, коли забудовники роблять саме таким чином: невідомі вирізають вночі, аби ніхто з людей не бачив! Це їхня методика! Людей вони бояться. Обурює й те, що влада на всі звернення громадян не реагує, більше того, сприяє цьому свавіллю забудовників! Активістам за збереження зеленого Ірпеня погрожують, над ними вчиняють фізичні розправи, можна згадати тут чимало випадків побиття місцевих активістів, але за цей кримінал до сьогоднішнього дня ніхто не поніс покарання. Але нас це не зупинить! Ми провели у неділю, 25 лютого, загальні збори, на яких було підписано звернення до міського голови Карплюка, під яким підписалось багато місцевих жителів. Але навчені гірким досвідом, ми не надіємось на нашу владу, тому ми самі будемо протистояти злочинцям. Жителі налаштовані рішуче! Бо всі вже побачили, що якщо нічого не робити, за короткий час від зелених лісів, якими славився Ірпінь, залишаються лише сумнозвісні мерські парки, у яких продовжують гинути дерева, а потім виростають чергові багатоповерхівки".

jhtgrefws

Окрім звернення до мера, жителі , які проживають в цьому районі, звернулись у ЗМІ до громадськості, правоохоронних органiв і органiв правосуддя з проханням захистити парк, одну із останніх в Ірпені вцілілих від забудови зелених зон!
- Якщо ви не хочете жити у кам’яних джунглях, без належної інфраструктури, садочків, шкіл, якісного сервісу, якщо ви не бажаєте ходити роздовбаними вулицями з калюжами по коліна і нервувати у дорожніх пробках, а натомість маєте намір дихати свіжим повітрям і милуватись вічною зеленню сосен та могутністю дубів, допоможіть захистити цей парк, приєднуйтесь до протестної акції, - закликав депутат ІМР, правозахисник, Лаврентій Кухайлешвілі, Саме за його активної і принципової позиції вдалось відстояти 7 зелених зонпівнічної частини Ірпеня, серед яких парк "Героїв" (пл. 1.1 га), "Відпочинку" ім. Стельмаха (7 га), "Дитинства" (0, 37га), "Курган" ( 8 га), "Покровський" (3.5 га) та невеличкий сквер на Гостомельському шосе, площа якого 0, 28 га.
- Разом ми - сила! Саме тому, що громада активно боролась , нам вдалось відстояти північну сторону Ірпеня від тотальної забудови. На жаль, цього не сталось у інших районах міста, які активно протягом останніх двох років, з благословіння мера - забудовника Володимира Карплюка, освоїли забудовники. Останні три роки на нашій частині міста майже нічого не будувалось не тому, що ці бариги не хотіли, а тому, що ми їм не давали це робити! У цьому році вони знову як ті щурі лізуть до нас і хочуть знищити те, що по праву належить нам і нашим дітям. У нашому , колись зеленому місті, вже в 6 разів менше зелених зон, ніж повинно бути за нормами! Але це мало хвилює цих потвор! Їхнє головне бажання – «вижати» все з нашого міста й піти далі, як сарана, нажитись на тому, що є власністю громади тобто нас з вами! А нам вони залишать переповнені садочки і школи, яких катострофічно не вистачає вже сьогодні, «пробки» по місту, відсутність води і забруднені стоками водойми, бо інженерна інфрастуктура вже давно не витримує того навантаження багатоповерхівками, що набудували забудовники на чолі з бізнес-мером Карплюком.

Тому я від імені ініціативної групи звертаюсь до жителів Ірпеня: приєднуйтесь до нас сьогодні, бо завтра може бути пізно!

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2461 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту