Погода: 9°C

Четвер, 26 січня 2017 15:06 Прочитано 1907 разів

Відео. Громадські слухання по Ірпінськи або позбавленням слова Ініціаторів.

Автор
Відео. Громадські слухання по Ірпінськи або позбавленням слова Ініціаторів.

Те, що відбулося вчора перевершило всякі очікування!. Ініціатори розуміли, що влада не бажає іти на діалог з громадою. Але ніхто не міг собі, навіть уявити, що влада, в якої в руках усе, злякаються десятка чоловік з проектором та листівками. Це при тому, що в залі були присутні виключно адмінресурс та пригодовані ГО з Громадської Ради, бо Ініціатори своїх однодумців запрошували на Громадські слухання, які провели на морозі 28 грудня на східцях перед закритими дверима міської ради.

Media





Ініціатори громадських слухань, розраховували хоча б на один виступ, який ім гарантований Законом. Хоча, згідно Положення, на громадських слуханнях, звісно в межах регламенту, мають право виступати всі бажаючі.
Втім зухвальство влади не закінчилося позбавленням слова Ініціаторів…
Іще на початку грудня, Ініціаторами було підготовлене та подане до оргкомітету проекти рішень по кожному з трьох питань порядку денного. Коли головуючий запропонував проголосувати за проект рішення щодо прийняття до відома Звіту міського голови, Ініціатори звісно запропонували свій проект. Проте Ініціаторам навіть не дали його прочитати. Просто виключили мікрофон. Зал вирішив, що слухання завершилися і почав розходитись, Хоча, насправді, було розглянуто лише перше з трьох питань порядку денного. Міський голова пішов, за ним ринула його свита, а потім і всі решта.. Головуючий який знав, що треба розглянути іще два питання навіть не намагався їх зупинити.
Та й навіщо? Уже можна поставити галочку, що непорозуміння під назвою «громадські слухання» відбулося, і піаритися як самий відкритий і прозорий мер. Саме з цією метою міський голова з незмінною методичністю запрошує час від часу представників різних міжнародних фондів та ГО, де розказує, яким він є демократичним мером.
Очевидно Мер і його команда вважають, що в такий спосіб назавжди відіб’ють бажання будь-кому ініціювати іще якісь громадські слухання. Але Ініціатори їх розчарують, уже обговорюється тема наступних громадських слухань. Адже хоч із боєм, нам вдалося отримати хоч якусь інформацію щодо використання пайової участі. На свої численні запити згідно Закону «щодо надання публічної інформації», ми не отримували навіть цього.
Не обійшлося і без відвертого варьятства… Наприклад, коли у міського голови запитали, як він розцінює факт порушення міською радою статтей 45 та 71 «бюджетного кодексу», щодо неможливості зарахування пайовою участі виконаними роботами, бо таке допускається виключно у випадку виконання забудовником технічних умов із життєзабезпечення будинку, міський голова порадив усім присутнім подивитися у гуглі, що до технічних вимог належить «Запобігання техногенним катастрофам», а тому облаштування парків є технічними умовами. При цьому правда він забувся згадати наскільки пришвидшив ці техногенні катастрофи знищивши десятки сотень га лісу першої групи, який виконував санітарні та захисні зони та насадивши на стару каналізаційну трубу в три рази населення більше ніж вона розрахована.
Та поки іще люд не тільки в залі, але й у всьому Ірпені це з захопленням, як каже молодь «хаває». А міським голова, тим часом, по трохи перекачує свій бізнес за кордон. Подалі, від техногенних катастроф, туди де все за законами і за нормами ДБН…

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1907 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту