Погода: 8°C

П'ятниця, 20 січня 2017 18:38 Прочитано 3316 разів

Ірпінське Водохреще: вода свята і нечестива

Автор Олександр Наказненко
Ірпінське Водохреще: вода свята і нечестива

З приводу сьогоднішнього святкування Йордану в Ірпені пригадується рубрика ще з радянських часів у журналі «Перець» під назвою «Житіє святих і нечестивих». Річ у тім, що Ірпінська влада анонсувала свято Водохреща на озері мікрорайону СМУ. Напередодні сьогоднішнього свята у соціальних мережах громадськість забила на сполох: «в озеро систематично зливаються нечистоти», «влада хоче провести Водохреще у «святому» лайні», «туди каналізація шурує, а вони купатися людей запрошують» – такі й подібні дописи можна було прочитати в Інтернеті.



 

Ірпінське Водохреще: вода свята і нечестива

Відтак, кореспондентка «Зорі Приірпіння» вчора дослідила всю місцевість довкола озера району СМУ. Там справді, м’яко кажучи, смерділо каналізацію. А саме, внизу «Алеї Небесної Сотні», що по вулиці Котляревського, кілька каналізаційних колодязів, з яких зливаються нечистоти прямісінько в «технічне озеро», безпосередньо сполучене з озером, в якому було проведено купання. Злив нечистот розташований за якісь 250-300 метрів від пляжу, на якому було проведено сьогоднішнє Водохрещенське купання.

Щоправда, сьогодні такого зливу нечистот, як учора не відчувалося. Проте, залишилися цілі потоки й сморід, а головне самі нечистоти, які нікуди не поділися, а осіли в озері неподалік місця купання.

Взагалі, місцеві жителі розповідають, що каналізації від багатоквартирних будинків біля озера вже десятки років влада ніяк не може підключити до загального міського каналізації, а зливається у це озеро. Великий обсяг водойми колишнього кар’єру, а також природні джерела, які б’ють з-під дна, цього озера значною мірою поглинають і розчиняють велику кількість нечистот. Проте, небезпека для людей чимала.

Тож нинішній владі варто було б подумати, як очистити озеро від зливу нечистот, перед тим, як офіційно організовувати й запрошувати людей на Водохреще та інші святкування чи просто для літнього купання. Адже одна справа організувати прибирання пляжу від побутового бруду, і зовсім інша – переробити систему каналізації, спрямувавши її в потрібне русло, а не в найближчу водойму.

Словом, не хотілося б в цей святковий день говорити про негатив, але, що називається, з пісні слова не викинеш, так само, як із озера лайна не виловиш. Цей крик душі і докір владі, яка все ж таки організувала святкування на озері СМУ – більше на майбутнє. Зі сподіваннями, що можновладці вирішать проблеми зливу нечистот перед тим, як запрошувати людей на наступні відвідини озера на СМУ.

Допоки ж пропонуємо Вашій увазі фоторепортаж із Водохрещенського купання з надією, що свята вода нашого озера сьогоднішнього святкового дня перемогла нечестиву, і від Йорданського купання у всіх залишаться тільки добрі спогади.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 3316 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту