Погода: 9°C

П'ятниця, 09 грудня 2016 16:37 Прочитано 2790 разів

Депутат Марія Шевченко фігурує у позові по вулиці Єсеніна: чорна невдячність Мирончука чи піар-хід?

Автор Юрій Гонта

Не перший рік ірпінська громада протистоїть місцевим забудовникам, які різними незаконними методами споруджують житло – як в Ірпені, так і поза межами нашого міста.

Багато хто з них є «друзями» мера Володимира Карплюка, тому вони мають чудову можливість без проблем отримувати під забудову землю, зокрема й нехтуючи законом. 

 

Media



Звичайно, що забудовники у погоні за новими квадратними метрами вдаються до будь-яких заходів у боротьбі з громадою. Місця майбутньої забудови, загороджені парканами, шалено захищають найняті «тітушки», вчиняючи бійки із населенням, яке не згодне з тим, що вирізаються зелені зони, нищиться природа.
DSC 1178

Також вчиняються провокації, напади на активістів, незаангажованих журналістів, які висвітлюють події не через карплюківську призму.
А ось Антон Мирончук, який очолює ТОВ «Орлан-Інвест Груп», вирішив бути більш оригінальним. Цей забудовник, який незаконно зводить багатоповерхові будинки по вул. Єсеніна (Ірпінь), подав позов до Ірпінського міського суду. Згідно з цією заявою він має наміри відшкодувати майнову шкоду на суму 235190,60 грн. і стягнути судовий збір 3528 грн. Відповідачами виступають відомий місцевий громадський діяч Євген Мельничук та представники депутатського корпусу Ірпінської міськради – Марія Шевченко (БПП), Лаврентій Кухалейшвілі та Богдан Мельничук (фракція ВО «Свобода»). Судове засідання заплановано на 15 грудня о 9:30.
Абсурд ситуації полягає у тому, що забудовник Мирончук задіяний у незаконному будівництві. Так, по вул. Єсеніна, 30 він затіяв спорудження житла на ділянці, яка має лісогосподарське призначення, до того ж тут височіли насадження рідкісної чорної вільхи. У червні минулого року на ній знищили 40 дерев. Жителі вулиць Єсеніна, Озерна, Гайдара, Достоєвського, які розташовані неподалік, активно відстоювали своє право на життя у зеленому місті. На даний час Мирончук уже освоює під забудову 1,5 га, зазіхає разом з іншими «друзяками» мера на річкову заплаву.
Водночас дивує те, що серед відповідачів фігурує «порошенківка» Марія Шевченко. Адже, за словами активіста Євгена Мельничука, вона протягом поточного року голосувала на користь «новообличчівських» забудовників. А тепер цей депутат – захисник лісу! Напрошується низка запитань. Невже Мирончук вирішив відплатити Марії Шевченко – соратниці «Нових облич» по голосуванням у сесійній залі за дерибанні питання – чорною невдячністю, притягнувши до суду? Чи це своєрідний піар-хід з її боку, типу страждальниця за інтереси громади а-ля Юлія Тимошенко?

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2790 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту