Погода: 15°C

Вівторок, 15 листопада 2016 16:55 Прочитано 3537 разів

Нардеп Ольга Червакова готує звернення до парламентського комітету щодо тиску на суддів Ірпінського міського суду

Автор Юрій Гонта

     На своїй сторінці у мережі Фейсбук народний депутат України Ольга Червакова повідомила, що готує звернення до профільного парламентського комітету щодо тиску на суддів Ірпінського міського суду. Вона, посилаючись на активістів «Громади Приірпіння», пояснює це тим, що 3 листопада заступник голови суду Світлана Оладько прийняла рішення, що «депутатське ГКЧП незаконно відсторонило селищну голову Коцюбинського Ольгу Матюшину» від посади. Згодом розпочалася справжня вакханалія: суд блокували бетонними блоками, системно відключалося водопостачання.



А 11 листопада на в’їзді до нього висипали дві машини щебеню, коли на території установи перебував автомобіль для конвоювання. Вісім суддів (голова суду Людмила Саранюк, Світлана Оладько, Наталя Карабаза, Яна Шестопалова, Оксана Пархоменко, Дмитро Чернов, Дмитро Кухленко, Валерій Линник) підписали до прокуратури звернення щодо утисків. 14 листопада прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 376 ККУ за фактом неправомірного втручання в діяльність суддів.
     Водночас Ольга Червакова переконана, що «за даним тиском стоїть мер Ірпеня Володимир Карплюк. Визнати через суд, що силовий переворот, який вчинила в Коцюбинському підконтрольна йому депутатська орда, для нього було принципово. Але він потерпів фіаско… там, де протягом довгих років було здебільшого все «порєшано». За її словами, якщо в Ірпінському суді раніше знайти правду було важко, то тепер, у руслі судових реформ, судді встають з колін, бо «кріпацтво у місцевого феодала тепер веде не лише до руйнації кар'єри, а й до реальної кримінальної відповідальності».

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3537 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту