Погода: 8°C

П'ятниця, 11 листопада 2016 13:17 Прочитано 2027 разів

Прокуратура вимагає заборонити забудову заплави річки Ірпінь

Автор Зореслав Замойский

     Суд за позовом прокуратури Ірпеня стосовно незаконності рішення сесії Ірпінської міської ради від 15 лютого про розробку змін до детального плану території, обмеженої вулицями Гайдара, Достоєвського, Маяковського, провулком Озерний (заплави річки Ірпінь), перенесено на 1 грудня 2016 року на 13:45.




Про це стало відомо в Ірпінському міському суду. Сьогодні мало відбутися перше засідання у справі. Прокуратура оскаржує дії виконкому та депутатів міської ради щодо прийняття рішення про зміну категорії земель із сільськогосподарського призначення на землі забудови.
     Призначення цих земель – це садівництво, городництво, сінокіс, випас худоби. Більше того, ці землі знаходяться поза межами міста і перебувають у віданні «Київміськводоканалу». Територіально вони відносяться до Києво-Святошинського району Київської області. В обхід закону було прийнято рішення розпоряджатися цими землями на власний розсуд, передати під забудову.
     Також стало відомо, що прокуратура подасть до позову додаткові вимоги відносно незаконності рішення двадцять першої сесії Ірпінської міської ради від 15.09.2016 р. стосовно затвердження змін детального плану території заплави річки Ірпінь.
     Як широко повідомлялося у ЗМІ, саме на цій скандальній сесії було фактично протягнуто рішення забудувати заплаву. Громадський активіст Євген Мельничук, який протестував проти незаконних дій мера та депутатів, був з порушенням закону затриманий поліцією. 25 жовтня суддя Ірпінського міського суду Д. Кухленко визнав незаконність затримання Мельничука та пред’явлення йому адміністративного звинувачення.
     «Портал Ірпеня» продовжить інформувати своїх читачів стосовно перебігу подій, які розгортатимуться у справі спроб почату забудови заплави річки Ірпінь.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2027 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту