Погода: 15°C

Середа, 09 листопада 2016 13:29 Прочитано 2219 разів

В комунальному підприємстві «УЖКГ «Ірпінь» мешканцям міста відмовляють у видачі довідок

Автор Зореслав Замойский

      «УЖКГ Ірпінь» фактично має монополію на видачу довідок про сімейний стан громадян. Фахівці комунального підприємства вміло цим користуються.
     Це підприємство, яке в народі продовжують за старою звичкою називати «ЖЕК», не змінює методів роботи. Чомусь для того щоби отримати довідку за формою №3 про склад сім’ї, треба спочатку оплатити нараховану ЖЕКом плату за послуги, байдуже чи вони буде надані користувачу, чи ні.




     Як поскаржився мешканець Ірпеня Сергій Петелько, він подав документи для отримання закордонного паспорту для своєї неповнолітньої доньки, з нього почали вимагати довідку з ЖЕКу про склад сім’ї і відразу заявили, що він має оплатити нараховану йому плату за комунальні послуги в його квартирі, у якій він з родиною власне протягом тривалого часу і не мешкає. Лише після факту повної сплати він зможе отримати потрібну довідку.
Не втручаючись до питання нарахування плати виникає питання: а чому це КП «УЖКГ Ірпінь» користується своє монополію на видачу довідок фактично вимагає в людей гроші? Чи не має передувати таким діям хоча б висновок суду та провадження органів державної виконавчої служби?
     Судячи з повідомлень у ЗМІ та скаргах мешканців, це не перший випадок, коли підприємства-монополісти вимагають від громадян сплатити чималі кошти за вчинення дій, які прописані в їх статутній діяльності, при тому що більшість таких питань є спірними і мали б напевно вирішуватись в судовому порядку.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2219 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту