Погода: 9°C

Вівторок, 12 липня 2016 07:02 Прочитано 2793 разів

«Чорний Гай» не здається! Чому міська влада знову займає пасивну позицію?

Автор
Громада проти забудови Чорного Гаю

Нагадаємо, що 16 червня мешканці вулиць Г.Сковороди, Новооскольска та Джерельна зупинили спробу знищення дерев у «Чорному Гаю». Ми продовжуємо освітлювати події навколо цієї зеленої зони.

За чутками поміж підрядних організацій, забудовник здійснює активний пошук робітників, які погодяться оперативно та не зважаючи на опір місцевих мешканців здійснити вирубку дерев у «Чорному Гаю».



  

Зі слів мешканців-очевидців, на територію забудови ЖК «Столичний квартал» завезли каністри з невідомою речовиною. У ніч з 18 на 19 червня (перед святом Трійці) невідомі облили коріння трьох дерев хімікатами. Пошкоджені дерева знаходяться на дуже малій відстані від будинків ЖК «Столичний Квартал» та ЖК «Гранд Лайф», а також від території, на якій ведеться будівництво дитячого садка. Факт використання хімічних речовин зафіксований експертами Національної поліції. Схоже, що загроза екологічної катастрофи, створення небезпеки здоров’ю та життю для понад тисячі мешканців навколишніх будинків не є стримуючим фактором для забудовника.

фото обработка химией

Формальним власником земельної ділянки було подано судовий позов проти активістів. Доходить до абсурду: у знищенні насаджень звинувачуються місцеві мешканці – начебто, дерева пошкоджені при демонтажі паркану. Активістки (жінки!) обвинувачуються у побитті охорони.Активістам приписують крадіжку та вивезення паркану – хоча на записах з камер спостереження добре видно, що конструкції вивозилися з території представниками забудовника. Видається, що забудовник готовий використовувати найбрудніші інсинуації для залякування мешканців!5 липня, у день судового засідання, стало відомо, що заявником подане клопотання про залишення справи без розгляду.

Міська влада та правоохоронні органи, як і раніше, займають пасивну позицію, і тим самим потурають недобросовісному забудовнику у вседозволеності.

обращение черный гай

У таких жорстких умовах, мешканці вимушені шукати нові інструменти боротьби за збереження дерев та повернення «Чорного Гаю» у комунальну власність.

Задля попередження провокацій, громадою відновлені нічні патрулювання території. Навколо дерев облаштовані антивандальні конструкції, які ускладнять вирубку.

фото ограждение забором

фото ограждение листом

фото ограждение сеткой

фото ограждение распоркой

За фактом побиття «тітушками» місцевих мешканців 16 червня відкрито кримінальне провадження та призначена дата судового засідання. За новими фактами направлено декілька звернень до народних депутатів та до органів прокуратори.

Отримана відповідь від екологічної інспекції, яка підсилює юридичну позицію мешканців.

Завершено збір підписів (344 голоси за необхідних 300)під електронною петицією до Ірпінської міської ради про зупинення вирубки та облаштування скверу на території «Чорного Гаю» - питання буде розглянуто на засіданні постійної депутатської комісії. Розпочато збір під електронною петицією про викуп Ірпінською міською радою ділянок «Чорного Гаю» для суспільних потреб – уже зібрано понад 100 голосів.

Активісти налаштовані захищати парк до останнього, усіма законними засобами!

chernyi gai protest

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2793 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту