Погода: 13°C

Неділя, 29 травня 2016 18:14 Прочитано 2783 разів

На віче в Коцюбинському ірпінського депутата облили зеленкою

Автор

В неділю, 29 травня громада Коцюбинського зібралася на чергове Віче. Спочатку людей чикала прикрість коли прийшовши на зарані заявлене місце біля входу до селищного будинку культури люди помітили там масовку під прапорами політичної партії «Нові обличчя».  Серед них було помічено масу немісцевих, приїзжих з Ірпеня, Бучі та Києва. Таке враження що «Нові обличчя» на місці та в час заявленого громадянського віче зібралися провести свій партійний з’їзд.



viche kotsubinske viche kotsubinske29 05

Фото зі сторінки ФБ Андрія Литвинова

Громадськість заради уникнення провокацій змушена була перейти до іншого входу в будинок культури. Відкрила мітинг громадський активіст Ірина Федорів, яка повідомила що за час від проведення першого віче досягнуто дві поставлені мети: розпущено селищну раду і суд визнав що Ольга Матюшина лишається селищною головою, вона в понеділок повернеться до свого службового кабінету, котрий був брутально захоплений 8 квітня.

Пані Ірина зазначила, що 28 травня в Коцюбинському починається виборча кампанія і від громадськості висунута пропозиція потенційним кандидатам підписати угоду з громадою. У мовою угоди є те, що кандидати йдуть в депутати як позапартійні і беруть на себе обов’язки виконати взяти на себе зобов’язання і не чинити дій проти закону та волі громади селища.

На сцену піднялися, ті хто погодився кандитувати до селищної  ради на таких умовах: Андрій Скіпальский, Наталія Коломієць, Олександра Куцан,  Людмила Буток, Євген Домбровський. Вони були представлені та отримали можливість коротко розповісти про своє бачення розвитку селища.

Далі слово отримала Ольга Матюшина, котра  наголосила що суд визнає ії чиною головою, вона звернувшись до реєстраційної служби, яка має на підставі рішення суду внести відповідні зміни в реєстр і після чого вона зайде до робочого кабінету селищної ради.

Матюшина сказала , що зараз вперше за скільки років Ірпінський міськвиконком раптово виділив велику кошти на благоустрій Коцюбинського, ремонт дороги, прокладання тротуарної плитки, рубають здорові дерева під приводом що треба саджати нові (на які витрачають чималі кошти), реконструюють паркани, встановлюють лавочки  і т.д. Все це роблять люди одягнені в спецодяг з брендом партії «Нові обличчя», по селищі розвішані біг-борди  де згадується ця партія. Чомусь раніше такої «турботи « коцюбинчани не помічали. Але селищна голова висловила впевненість що на виборах 17 липня люди не продадуться.

Далі виступила позафракційний народний депутат Ганна Гопко, яка сказала що в парламенті звернули увагу на проблеми при столичного селища. Це видно хоча б на тому як об’єдналися народні депутати 14 квітня під час голосування за розпуск деструктивної селищної ради. Депутати триматимуть на контролі ситуацію пов’язану з нормальним, в руслі закону перебігом позачергової виборчої кампанії в Коцюбинському.

Нардеп Ольга Червакова повідомила що за ії зверненням Кабмін виділив селищу субвенцію на ремонт доріг і тому ще одне таке виділення грошей з міського бюджету Ірпеня, може мати на меті лише крадіжку бюджетних коштів.  Також за ії словами найближчим часом будуть проведені роботи для виділення в натурі земель заповідного парку, з тим щоби унеможливити подальше знищення Біличанського лісу.

На жаль, на віче не обійшлося без провокацій, вже після закінчення віче особи, яких раніше були помічені при захисті незаконного будівництва на Єсеніна, 30 облили зеленкою обличчя депутата Ірпінської міської ради Лаврентія Кухалейшвілі. Поліції не вдалося затримати нападників.

Лаврентий в зеленке Кухалейшвили облили зеленкой


Редактор: Одновременно с вече партии "Новые лица" проходила и агитация: молодые люди в жилетках "Нові обличча" клали новую тротуарную плитку. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2783 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту