Погода: 14°C

Середа, 25 травня 2016 08:37 Прочитано 1927 разів

Як мітингували проти дерибану лісу під ГПУ

Автор
Акція протесту під стінами ГПУ

Під стінами Генеральної прокуратури України жителі Коцюбинського, Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля вимагають припинити незаконні забудови, протиправне розпаювання лісових угідь та корупційні схеми в Ірпінському районі Київської області.



Як повідомляє кореспондент Укрінформу, зокрема, близько 50 жителів селища Коцюбинське вимагають пришвидшити розгляд кримінальних справ для подальшого відновлення Ольги Матюшиної на посаді голови селищної ради. Активісти тримають плакати: "Відновіть законність в Коцюбинському", "Ні - "Коцюбинській народній республіці", "Коцюбинське - не Лугандон".

"Ми мітингуємо, бо в нашому селищі Коцюбинському в незаконний спосіб усунули селищну голову Матюшину. Депутати продалися, вони не за громаду, і усунули в незаконний спосіб своїм рішенням селищну голову. Депутати, такі як Главацька, підробляють печатки, на сесіях голосують за дерибан лісу, забудову Коцюбинського", - сказала мітингувальниця, мешканка Коцюбинського Людмила у розмові з кореспондентом агентства.

До жителів Коцюбинського долучилися мешканці Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля, які вимагають припините незаконні забудови в Ірпінському районі.

"Хочемо розказати новому генпрокурору про проблеми в Ірпінському районі. Багато років, як наша влада створила корумпований будівельний бізнес. У нас забудовують ліси, виділяють земельні ділянки на підставних осіб. Вже всі факти відомі і відкриті кримінальні провадження проти посадових осіб Бучанської міської ради, серед яких є Бучанський міський голова Анатолій Федорук та міський голова Ірпеня Володимир Карплюк. Просимо притягнути цих людей до кримінальної відповідальності за всі злочинні дії щодо забудов, які вони продовжують творити в Приірпінні", - сказала мешканка Бучі Олена Жежера.

Водночас під Генпрокуратурою зібрався альтернативний пікет, в якому беруть участь близько трьох десятків активістів. Учасники цього пікету вважають "незаконним рішення Верховної Ради щодо переобрання депутатів селищної ради, які своїм рішенням усунули Матюшину з посади", - сказала жителька Коцюбинського Тетяна Вікторук.

Нагадаємо, на початку квітня депутати селищної ради смт Коцюбинське незаконно усунули з посади голови селищної ради Ольгу Матюшину. За даними ЗМІ, Матюшина подала дві заяви до правоохоронних органів щодо незаконного захоплення селищної ради та незаконного виготовлення нової печатки. Крім того, селищна голова подала позов до суду, щодо визнання рішення ради щодо виголошення їй недовіри незаконним.

14 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради у зв'язку з діями, що порушують Конституцію України та закони України, підривають принципи місцевого самоврядування, та суперечать інтересам територіальної громади смт Коцюбинське, і призначення позачергових виборів". Парламент достроково припинив повноваження Коцюбинської селищної ради і призначив позачергові вибори селищної ради на останню неділю 90-денного терміну з дня набуття чинності цієї постанови.

14 травня в Коцюбинському відбулися зіткнення між правоохоронцями, які проводили слідчі дії в селищній раді Коцюбинського, і прихильниками партії "Нові обличчя".

"Депутати партії "Нові обличчя" та їхні прихильники влаштували сутичку з місцевими активістами та прихильниками селищної голови Ольги Матюшиної. Вони були обурені фактом обшуку, який обласне управління Нацполіції проводило в цей час в селищній раді в рамках кримінального провадження щодо підробки печатки самопроголошеною селищною головою Юлією Главацькою", – розповіла тоді народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ольга Червакова.

Депутат також звернулася до керівника Національної поліції Хатії Деканоідзе через можливий тиск на слідство по злочинах в Коцюбинському. За її словами, під стінами МВС відбувся пікет прихильників мера Ірпеня Володимира Карплюка та партії "Нові обличчя", члени якої є "кримінальним кланом" і "контролюють всі корупційні потоки в Приірпінні". Народний депутат упевнена, що мета політичних опонентів - зберегти вплив в ресурсному регіоні, який вони втрачають з кожним кроком правоохоронних органів зі встановлення конституційного правопорядку в Коцюбинському.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 1927 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту