Погода: 10°C

Четвер, 31 березня 2016 18:36 Прочитано 1912 разів

Відбулася зустріч керівників прокуратури з питання розслідування справ побиття громадських активістів Приірпіння.

Автор
Відбулася зустріч керівників прокуратури з питання розслідування справ побиття громадських активістів Приірпіння.

      31 березня в прокуратурі Ірпеня відбулася зустріч керівників прокуратури Київської області та прокуратури Ірпеня з питання розслідування резонансних справ побиття громадських активістів Приірпіння.

     Зустрітись з громадою прибули заступник прокурора Київської області Олександр Колесник, прокурор міста Ірпеня Ільяс Рамазанов, представник головного слідчого управління прокуратури Олександр Осіпов. Присутні також були представники  Ірпінського відділу поліції на чолі з ії начальником Ігорем Падюком.

Media



     На жаль, якихось конкретних зрушень в справі побиття активістів правоохоронці не змогли представити. Все зводилося лише до звіті про проведені перевірки, які не виявили жодного замовника та безпосередніх виконавців побиття людей та знищення їхнього майна.

prokuratura31.03 2

      Активісти в своїх питаннях вказували, що вони не можуть відчувати себе та своє майно в безпеці допоки немає хоча б одного доведеної до суду справи про насильство відносно громадян, які активно відстоюють свою громадянську позицію.

      Наталя Ростовцева зазначила: «Неодноразово бачу тих осіб на яких вказували потерпілі. Ці особи спортивної статури продовжують ходити по місцям громадських зібрань, з викликом позують перед відеокамерами, заявляють про власну безкарність. Останній раз їх можна було бачити 19 лютого на сесійному засіданні Коцюбинської селищної ради. До якого часу це буде тривати»?

    Олександр Кулібабчук запропонував прокуратурі для більш ефективної роботи розглянути питання про об’єднання в одну двох справ: факту про його побиття та факту незаконного захоплення підвалів житлового комплексу «РічТаун»,оскільки він впевнений що саме особи, які захопили підвальні приміщення будинку, де він очолює ОСББ, прямо причетні до його побиття.

prokuratura31.03

     Світлана Мірошніченко, чия автівка згоріла згоріла в ніч на 15 березня в Бучі, заявила, що подорожуючи в своїй концертній діяльності світом, змушена буде надати широкому розголосу факт розгулу криміналітету та бездіяльності правоохоронців на Приірпінні: «Ми платимо дуже дорогу ціну. Бо стоїмо на перешкоді хижацькому комерційному інтересу. Заради власної наживи  знищують наше національне багатство ліс. Коли я та мій чоловік з’явилися на протестних акціях проти вирубки лісу в санаторію «Дружба», через декілька днів на автостоянці о першій годині ночі згорів наш автомобіль. Як я можу себе почувати вільною людиною у вільній демократичній країні»?!

      Євген Мельничук, справа про напад на якого 3 серпня перебуває в розслідуванні обласної прокуратури,звернув увагу на те, що при розслідуванні справ першочергову увагу слід звертати на замовників злочину. Бо у випадку з О. Кулібабчуком, наявний конфлікт з В. Карплюком, бо власником підвалів «РічТауну» був саме В. Карплюк.

     Стосовно конфлікту навколо санаторію «Дружба», то Євген справедливо зазначив, «велике питання: чому будівельна декларація про будівельні роботи на території «Дружби» скасована, а самі будівельні роботи тривають? Сподіваюсь прокуратура звернула належну увагу що договір аренди державний реєстратор зареєстрував 27 грудня о 23.00 ночі. А документи про спил дерев  видавалися задним числом, коли по факту дерева вже були знищені».

      Зустріч завершилась тим, що правоохоронці пообіцяли зробити все можливе для подальшого розслідування злочинів проти громадських активістів Приірпіння. Однак, дивлячись на нинішні досягнення правоохоронців таке запевнення тішить не дуже і не дає гарантій, що не дай Бог такі злочини повторяться.

      Нагадаємо, протягом менш ніж за останній рік на Приїрпіння скоєнні напади на громадських активістів Александра Кулібабчука, Вадима Масштабея, Євгена Мельничука, Віктора Бархоленка, Інну Грищенко, журналіста Зореслава Замойського. Останнім резонансним випадком став підпал вночі, 15 березня в місті Буча автомобіля активіста Сергія Мірошніченка. По жодній справі не виявленно винуватців.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1912 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту