Погода: 9°C

Вівторок, 29 березня 2016 19:38 Прочитано 2370 разів

Мер Ірпіня особисто відзвітував про роботу «Муніципальной варти»

Автор

Пару днів назад ми вже писали, що газеті "Інформаційний портал" відмовили в отриманні кошторису на утримання "Муніципальної варти", а звітність цієї структури запропонували шукати на сторінках ФБ. Але 29 березня мер Ірпеня В.А. Карплюк вирішив на своєму блозі особисто розповісти, що ж робить корисногоо "Муніципальна варта"



За останні півроку в Ірпені вдалося оперативно розкрити ряд крадіжок, які були зафіксовані камерами відеоспостереження. А головне, багато злочинів вдається попередити.

Безпека – одна з найважливіших характеристик комфортного міста. Особливо актуальна вона зараз, коли в Україні серйозно виросли показники злочинності. В Ірпені також маємо цю проблему. Тому однією з наших перших ініціатив став проект «Безпечне місто».

Минулого року в рамках проекту ми встановили в Ірпені 64 камери відеоспостереження. Охопили майже півміста. Цього року запланували встановити ще стільки ж камер. Техніку підібрали якісну, картинка дозволяє легко ідентифікувати обличчя людини або номер машини. Якщо черговий не помітив подію в онлайн-режимі, то її можна переглянути у записі впродовж двох тижнів.

Зображення з відеокамер передається на монітори відділку поліції і Муніципальної варти. Такий подвійний нагляд допомагає ефективніше контролювати ситуацію в місті.

За півроку за допомогою відеоспостереження правоохоронці вже розкрили ряд злочинів. У перший же день знайшли крадія велосипедів. Нещодавно викрили осіб, які у нічний час викопали зелені насадження у міському парку відпочинку «Дубки». А зараз повертаємо власникам украдені велосипеди та дитячі візочки. За допомогою відеозапису ідентифікуємо крадіїв і відстежуємо їхній рух.

Найбільшого резонансу в місті набуло затримання злочинної групи, яка протягом декількох місяців обкрадала автомобілі. Забирали все, що потрапляло на очі: документи, мобільні телефони, інші цінні речі. Не гребували навіть дитячими іграшками. Завдяки камерам, злодіїв затримано. Триває слідство.

Відеоспостереження багато важить і для благоустрою. Служба оперативного моніторингу Муніципальної варти тримає в полі зору вулиці міста і в разі порушень правил благоустрою передає інформацію до служби швидкого реагування. Найчастіше порушення стосуються несанкціонованого вивозу сміття. Лише за березень (перший місяць роботи) Муніципальна варта понад півсотні разів реагувала на порушення у сфері ЖКГ, склали 15 протоколів і 52 приписи.

Але на цьому ми не зупиняємося. Зараз ведемо перемовини з підприємцями, щоб вони теж долучалися до міської програми безпеки: встановлювали власні камери відеоспостереження і підключали їх до загальної мережі. Це допоможе оперативніше розкривати і попереджувати злочини в місті.

Володимир Карплюк

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2370 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту