Погода: 10°C

Понеділок, 28 березня 2016 18:12 Прочитано 3426 разів

Суддя Ірпінського суду затягує з винесенням рішення по скандальній забудові на вул. Єсеніна

Автор
Суддя Ірпінського суду затягує з винесенням рішення по скандальній забудові на вул. Єсеніна

 28 березня продовжилося пленарне засідання Ірпінського міського суду за позовом громадського  активіста Євгена Мельничука до Ірпінської міської ради та КП «Ірпіньінвестжитлобуд» щодо законності виділення земельної ділянки, вирубки дерев та початку поверхової забудови за адресою вулиця Єсеніна, 30.

Суд продовжив досліджувати матеріали справи. Зокрема  суд оглянув присутності сторін та третіх осіб фотоматеріали, які відображають стан земельної ділянки на Єсеніна, 30, до та після початку будівельних робіт.



      Далі головуючий у справі суддя Кухленко Д.С., на півтори години видалився до нарадчої кімнати для прийняття рішення по клопотанню юриста ІМР та представника третьої особи – компанії-забудовника «Орлан Інвест Груп», стосовно залишення позовної заяви без розгляду з причини, на думку юриста міськради, предмет  позову є в рамках не адміністративного, а саме цивільного права.

       Таким чином, сторона міськради не надавши жодних вагомих доказів в  бік своєї позиції стосовно виділення земельної ділянки та проведення на ній будівництва, намагається з формальних підстав визнати позов неприйнятним і зупинити провадження в судовій справі скандального будівництва на Єсеніна, 30, яке триває близько 9 місяців (згідно процесуального законодавства на таки справи суд першої інстанції має 2 місяця). За цей час до справі встигли долучити й учасників бойових дій на Сході країни, яким забудовник А. Мирончук, пообіцяв надати певну кількість квартир.

        Накінець  суддя Д. Кухленко виголосив ухвалу про часткове задоволення клопотання юриста ІМР Андрійченко та залишив на користь позивача розгляд справи в адміністративному провадженні, стосовно рішення ІМР про виділення міською радою землі під будівництво.

                Суд оголосив перерву в засіданні до 11.10 01 квітня 2016 року. Саме тоді мають відбутися судові дебати сторін у справі. Також є можливим і оголошення судового рішення в цій резонансній справі.

         Юрист третьої сторони, яки підтримує позов Євгена Мельничука в коментарі «Порталу Ірпеня» зазначив:

«існує думка, що причиною відсутності до цього часу рішення суду є тиск на суддя з боку владних структур, які є відповідачами у справі і які фактично стали повністю на захист інтересів забудовника.

     Як інакше можна пояснити факт, що маючи такі переконливі докази незаконного відведення за межами міста земельної ділянки, вирубку зелених насаджень без будь-якого дозволу та початку будівельних робіт без необхідних погоджень до цього часу не задовольнити позов Є. Мельничука?» Риторично запитує правознавець.

    Нагадаємо, 09 червня 2015 року на ділянці яку називають «вулиця Єсеніна, 30 були незаконно зрубані зелені насадження рідкісних порід чорної вільхи та почалися роботи по спорудженню фундаменту багатоповерхівки.

     9 липня до Ірпінського міського суду був поданий позов щодо незаконності виділення земельної ділянки та початку забудови. Після тривалих протестів громадськості буд роботи були припинені. Проте, з листопада місяця на Єсеніна, 30 триває будівництво.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3426 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту