Погода: 10°C

Четвер, 18 лютого 2016 09:06 Прочитано 1843 разів

Суддя ВАСу України: «Справа досить складна через бездіяльність служб, які видають дозволи та погодження на будівництво в Ірпені»

Автор
Суддя ВАСу України: «Справа досить складна через бездіяльність служб, які видають дозволи та погодження на будівництво в Ірпені»

 17 лютого відбулося засідання по розгляду касаційної скарги до Вищого Адміністративного Суду України у справі незаконного захоплення та подальшого руйнування  (в процесі так званої «реконструкції»)  частини будинку, яка на правах співвласності належить Завгородній Людмилі Павлівни. Позивачем у справі виступає Державна архітектурно-будівельна інспекція. Суть позову полягає в знесенні збудованої в обхід закону та архітектурних норм прибудови до будинку по вул. Маяковського, 34-б, що в м.Ірпінь.



    На початку засідання представник відповідача пані Петровська-Іванченко  виступила проти  ведення журналістами відео- та фотозйомки процесу. Сторона дійсно має таке право  згідно адміністративно-процесуального законодавства України. Однак, коли іде оголошення рішення по справі, то зйомка може проводитись і без згоди сторін, бо рішення суду є публічним.

Сам факт такого заперечення зайвий раз доводить, що події яка відбувалися з «реконструкцією» будинку на Маяковського, 34-б проходили без додержання норм законодавства.

    Головуючий у справі суддя Заяць В.С.,  вислухавши аргументи позивача від Держархбудконтролю, поцікавився: «Чому служба не подавала заперечень на будівництво протягом трьох останніх років -  з 2009 по 2012 роки? І хто взагалі давав погодження на проведення робіт іншій співвласниці – Завгородній Б.С.?»

    Представник Держархбудконтролю повідомила, що звернення гр. Завгородньої Л.П. надходили, і за ними проводилася перевірка.

   Адвокат Завгородньої Л.П. Кочмарьова Т.С. зазначила, що позивач продовжує наполягати на усуненні перешкод в користуванні своєю житловою площею.

   Сторона відповідача зазначила, що не бачить шляхів та можливостей усунути порушення, бо в такому разі, на ії думку, доведеться руйнувати прибудову.

   Суд зазначив, що справа досить складна і такою стала внаслідок бездіяльності служб, в обов’язки яких є видача дозволі та погоджень на будівництво.

   Суд повідомив, що остаточне рішення по справі буде оголошено 16 березня.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1843 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту