Погода: 15°C

Субота, 30 січня 2016 08:01 Прочитано 1872 разів

Питання про безкоштовне харчування для дітей 1-4 класів в Ірпені лишається відкритим

Автор Зореслав Замойский
Питання про безкоштовне харчування для дітей 1-4 класів в Ірпені лишається відкритим

   Питання чи буде в Ірпені безкоштовним харчування для дітей 1-4 класів лишається відкритим. Як відомо, міська влада сусідніх Києва та Бучі знайшла кошти для безкоштовного харчування усіх дітей молодших класів.



   В Ірпені скористатись безоплатними сніданками та обідами можуть скористатись лише певні категорії дітей. Це при тому що міська влада звітує про перевиконання бюджету. В соцмережах можна побачити різні відгуки батьків. Від «важкі часи в державі, колись буде краще» до «школи є комунальними закладами, нехай місцева влада дбає про харчування, мер на виборах обіцяв – має виконувати обіцяне». Останнього типу дописи превалюють.

     В коментарі «Порталу Ірпеня» депутат міської ради Володимир Захлюпаний повідомив ,що відповідно до законодавства з 2016 року залишено лише три категорії дітей, для яких профінансована можливість харчуватися безкоштовно: діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування та діти з малозабезпечених сімей.

    Водночас, з його слів, Ірпінська міська рада прийняла програму з організації дитячого харчування, згідно неї додані категорії дітей які отримають сніданки та обіди безкоштовно. Зокрема, розширили  з 1-4 до 11 класів безкоштовне харчування для школярів з малозабезпечених сімей.

   40 відсотків сплатить місцевий бюджет (решту 60 відсотків покладуть на гаманці батьків) для учнів з багатодітних родин та тих дітей, чиї батьків мобілізовані з зони АТО. Також під категорію 40 на 60 відсотків потрапили діти з сімей, що потрапили в складні життєві обставини ( потрібна підтверджувальна довідка з відділу сім”ї та молоді Ірпінського міськвиконкому).

   Чекаємо на подальший розвиток подій в сфері дитячого харчування. І влада, і громада міста на нашу думку має тримати щоденно  ситуацію на контролі і шукати шляхи якнайшвидшого оптимального вирішення цього питання.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1872 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту