Print this page
Вівторок, 19 січня 2016 08:33 Прочитано 1663 разів

Чому харчування дітей у дит.садках та школах Приірпіння стало платним?

Автор Зореслав Замойский
Чому харчування дітей у дит.садках та школах Приірпіння стало платним?

З початку нового 2016 року різкої гостроти набрало питання харчування дітей у дитячих садках та школах Приірпіння. Воно стало платним. Про якість продуктів буде мова окремо.

   Згідно чинного законодавства нормативним документом, що регулює порядок дитячого харчування є Постанова Кабінету Міністрів України №1591 від 22.11.2004 р. По затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.



   Як бачимо, з міського бюджету Ірпеня кошти на безкоштовне харчування дітей не виділено. На зустрічі з громадськістю, яка нещодавно відбулася в приміщенні міської ради, перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк зазначив, що харчування буде безкоштовним лише для пільгових категорій дітей. Батьки решти учнів муситимуть платити кошти.

   Восени, перед виборами мер міста Володимир Карплюк заявляв що міський бюджет перевиконаний на 50 відсотків, тобто на суму майже 100 мільйонів гривень. Звідси виникає питання: чому не були закладені в бюджет кошти хоча на забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів?

  Так зокрема депутати Харківскої міської ради заклали в міський кошторис гроші на харчування школярів молодших класів, про це можна переконатись переглянувши міський бюджет на сайті міськради Харкова. І там не було до речі такого великого перевиконання дохідної частини бюджету як в Ірпені.

   То чим ірпінські діти гірші? Можливо це начальник відділу освіти міськвиконкому п. Ярослав Маляренко своєчасно не потурбувався подати пропозиції щодо фінансування харчування дітей?

   За деякими підрахунками в Ірпені в дитсадках міста перебуває 2310 малюків, молодша школа – 1920 дітей. Загальна сума їхнього харчування на 11 місяців поточного року становить 16 мільйонів 141 тисячу гривень. Що не складає навіть третьої частини отриманих при перевиконанні бюджету майже 100 мільйонів гривень. Виникає закономірне питання: чому міська влада не виділила кошти на забезпечення дітей їжею в дитсадках та школах?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1663 разів