Погода: 7°C

Середа, 28 серпня 2019 08:36 Прочитано 2242 разів

"Стоп шина!" - реакція влади та наближених осіб на екологічну катастрофу.

Автор

Редакція Порталу Ірпеня пропонує мешканцям ознаомитись із реакцією влади, наближених осіб та їхніх інформаційних ресурсів на пікет "Стоп шина!", який відбувся 22 серпня.



Ще за кілька днів до самої події, коли у мережі почали з'являтись тільки перші анонси, особи, які регулярно з'являються в інформаційному просторі разом із командою "Нових облич" в Ірпені бурно відреагували на майбутній мітинг.

Так, у телеграм-чаті мешканців, де обговорювалось питання шкідливої переробки шин поруч із житловими кварталами, Антон Головенко - колишній очільник ГО "Ірпінська міська спілка ветеранів та інвалідів АТО", котрій влада приділила монополію на захист прав ветеранів АТО, та який разом з тим неодноразово притягувався до кримінальної відповідальностівсіляко та нав'язливо намагався одговорити людей від ідеї йти під стіни мерії.

photo 2019 08 28 10 54 12

За день до, пікету одне з міських видань, що належить депутату Ірпінської міської ради від "Нових облич" назвало журналіста Порталу Ірпеня - Артема Левківського маніпулятором за те, що він ширив мережею інформацію про проведення мітингу.

Untitled 1

Згодом і сам депутат, в коментарях до допису із реакцією Артема на статтю, що представлена вище, звів наклеп, написавши, що пікет проводиться та інформація про нього поширюється тому що "Телеканалу Погляд треба картинка, а не логіка. Тому, називайте речі своїми іменами. Ви маніпулюєте соціальною проблемою в інтересах Олексія Зіневича."

Screenshot 14

Втім, мешканці Ірпеня вже давно перестали сприймати таку відмовку міської влади, яка списує власні невдачі на змову власника інтернет-провайдеру "Бест" Олексія Зіневича

Screenshot 15

До мітингуючих вийшов начальник управління інфраструктурним розвитком, інвестицій та ЖКГ Андрій Літвінов. Який почав запевнювати, що міська рада не дасть працювати виробництву, разом з тим спробував виправдати міське керівництво, говорячи, що вирішення питання не в повноваженнях Ірпінської міської ради.

 

Після проведення акцію деякі міські провладні видання випустили матеріали, в яких запевняли, що Ірпінська міська рада не припустить продовження роботи підприємства та контролюватиме діяльність заводу, але якими ж важелями впливу буде керуватись мерія, якщо зі слів Андрія Літвінова це питання поза компетенції міської ради залишається загадкою

zmi

Ще одне видання, про яке ми вже згадували також запланувало публікацію стосовно події та з явно негативним висвітленням та очерненням одної з організаторок мітингу - Маріелі Славської. Інформація про їхню статтю зберіглась у Google, та з самого сайту була видалена.

photo 2019 08 28 10 42 15

photo 2019 08 28 10 42 14 2

Екс-кандидатка в Народні Депутати по 95 округу, Михайлина Скорик після мітингу побачила виконуючу обов'язки міського голови та секрктарку міської ради - Анастасію Попсуй, котра відмовилась коментувати ситуацію навколо шкідливого підприємства.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2242 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту