Погода: 15°C

Вівторок, 21 травня 2019 09:17 Прочитано 8406 разів

Вода в Ірпені не придатна до пиття - результати досліджень.

Автор

Питна вода в м. Ірпінь не відповідає санітарним стандартам для споживання людиною, – про це свідчать гідрологічні дослідження. Місцевій владі результати досліджень відомі ще з 2016 р., проте комунальні платежі за воду КП “Водоканал” рахує ірпінчанам як за питну. А нещодавно Олександр Маркушин запевняв всіх містян, що воду в Ірпені пити можна, знаючи, що вона є шкідливою.



За інформацією з матеріалів так званого “оновленого” Генерального плану міста Ірпінь, яку опублікувала місцева мешканка Неля Лавровська, вода в Ірпені не придатна для пиття. Це стало відомо з пояснювальної записки (ПЗ) до Генплану, яка на сайті Ірпінської міської ради (ІМР) досі відсутня. ПЗ міськрада дала лише на вимогу суду в межах провадження по оскарженню рішення ІМР від 19.12.2018.

Виявляється, в 2016 р. в Ірпені було проведено гідрологічні дослідження і встановлено, що вода, яку нам подають трубами як питну, насправді такою не є. Зокрема, вона не відповідає санітарним стандартам для споживання людиною за вмістом заліза, марганцю та амонію.

60836516 1197748483739169 3271630336307494912 o

Нещодавно перший заступник мера, екс-начальник “Водоканалу” Олександр Маркушин запевняв все місто, що воду в Ірпені можна вживати, свідомо приховуючи негативні результати гідрологічних досліджень.

photo 2019 03 25 14 51 39

Варто наголосити на небезпеці для здоров’я вживати воду з зазначеними показниками. Великий вміст заліза в питній воді має властивість накопичуватися в печінці, що призводить до порушення роботи цього органу. Перевищення норми марганцю може спричинити розлад нервової системи та симптоми подібні до хвороби Паркінсона, особливо у дітей, людей похилого віку та вагітних. Постійний прийом всередину води з підвищеним вмістом амонію викликає хронічний ацидоз і зміни в тканинах. Крім того, аміак (у вигляді газу) дратує кон’юнктиву очей і слизові оболонки.

Тож питання, яке ще треба буде з’ясувати – чому “Ірпіньводоканал” рахує тариф за вартістю питної води, коли вона не відповідає навіть ознакам технічної?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 8406 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту