Погода: 8°C

Четвер, 24 січня 2019 14:51 Прочитано 9626 разів

Після смерті одіозного ректора Мельника його родина повернула коштовну нерухомість

Автор glavcom.ua
Петро Мельнік

Генпрокуратура оцінила майно Ірпінської фінансово-юридичної академії, яке вибуло з держвласності, у 33,4 млн грн

Бородянський районний суд Київської області скасував арешт, накладений ухвалою Печерського районного суду Києва від 1 липня 2015 року щодо майна Ірпінської фінансово-юридичної академії (попередня назва - ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія»).



Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 18 січня.

Мова йде про вбудовано-прибудовані приміщення магазину та кафетерію загальною площею 469,7 кв. м (Ірпінь), реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір» (смт Ворзель), комплекс будівель, розташованих у Кам'янці-Подільському Хмельницької області, нежитлові будівлі та побутово-господарські споруди (Сімферополь).

Ці об’єкти фігурували у кримінальному провадженні щодо колишнього ректора Національної академії державної податкової служби України Петра Мельника, якому закидали допущення порушень законодавства під час відчуження вказаної нерухомості на користь приватного навчального закладу.

Клопотання про скасування арешту подав в.о. ректора Ірпінської фінансово-юридичної академії Роман Мельник, племінник Петра Мельника.

Як повідомляв «Главком», правоохоронці вважали, що екс-ректор Мельник допустив розтрату майна Податкової академії на суму 33,4 млн грн, яке розпродав «сімейному» вишу - ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія». На користь навчального закладу шляхом аукціону були відчужені: приміщення магазину та кафетерію загальною площею 496,7 кв. м в Ірпені; реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір» (смт Ворзель) площею 7,8 тис. кв. м; комплекс будівель у Кам'янці-Подільському загальною площею 1,1 тис. кв. м та нежилі будинки і господарсько-побутові будівлі у Сімферополі загальною площею 2,6 тис. кв. м.

Зокрема, у листах до керівництва тодішньої Державної податкової адміністрації України Петро Мельник пояснив, що у його академії немає можливості підтримувати в належному стані напівзруйновані будівлі, а також використовувати приміщення зі значним навантаженням на їхнє утримання та ремонт.

У контексті цього прокуратура закидала екс-ректору розпродаж майна за цінами нижче ринкових. На думку досудового розслідування, лише від реалізації реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір», який продали за 3,1 млн грн, було недоотримано близько 20 млн грн (за даними висновку судової оціночно-будівельної експертизи № 3651/14-42 від 18 лютого 2016 року, ринкова вартість цього комплексу становила 23,5 млн грн).

Попри це Бородянський районний суд Київської області 5 грудня 2017 року виправдав Петра Мельника у зв'язку з недоведеністю складу злочину.

21 листопада 2018 року Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Київського апеляційного суду залишила без змін виправдувальний вирок суду першої інстанції. Апеляція погодилася, що відчуження об'єктів нерухомого майна Податкової академії було здійснено з порушенням вимог Порядку відчуження об'єктів державної власності (без дозволу Фонду державного майна України та Міністерства фінансів України).

Водночас, апеляційна інстанція вважала, що відчужене майно на користь ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія» відбулося не безоплатно, а на підставі угод купівлі-продажу, і одержані за цими договорами кошти були перераховані спочатку на рахунок університету, а надалі - до державного бюджету.

16 грудня 2018 року у віці 61 року помер Петро Мельник в лікарні «Феофанія» від двосторонньої пневмонії.

Нагадаємо, що ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія» (нині Ірпінська фінансово-юридична академія) створено у липні 2003 року. Теперішнім її засновником є Володимир Щербань, тесть екс-ректора Петра Мельника. Обов’язки керівника фірми виконує племінник екс-ректора Роман Мельник.

Раніше засновниками академії були дружина Мельника Тетяна (у 2003-2007) та син Максим Мельник (у 2007-2011).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 9626 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту