Погода: 12°C

П'ятниця, 02 лютого 2018 19:26 Прочитано 4752 разів

Гідрологічний заказник «Криничка» яким він має бути з наукової точки зору?

Автор Андрій Полищук

Дивовижні факти, які мерія намагається приховати!
Ви знаєте якою планувалася вул.Ново-Оскольська у 2007 році? Дуже цікава карта для роздумів.



01 Карта схема 2007р

02 Мікрорайон БТР

І дійсно, на карті можна побачити науково-обґрунтовані розміри гідрологічного заказника «Криничка», Ландшафтний заказник «Мужеловський», лісовий заказник «Ново-Оскольський горішник». І відведення всіх цих територій у природно-заповідний фонд було науково обґрунтовано з активної ініціативи Некречого Анатолія Дмитровича — голови виконавчого комітету об’єднання Громадських організацій «ОГО» (http://inform-ogo.com.ua).
Саме його непохитна активна позиція через деякий час таки довела до мерії Ірпеня актуальність збереження вище зазначених природних пам’яток. Тому міський голова Бондарь Олег Васильович 14.11.2007р. видав наказ №381 по питанню створення в Ірпінському регіоні природно-заповідних об’єктів. Відповідно до нього був написаний лист-замовлення №01-17/3175 від 15 листопада 2007р. де робився запит до Київського еколого-культурного центру про отримання наукових обґрунтувань щодо збереження унікальних природничих об’єктів. В результаті чого був розроблений комплексний науково-обґрунтований проект внесення до природо-заповідного фонду України:
• гідрологічного заказника «Криничка» площею 16га (частина А та Б)
• ландшафтного заказника «Мужеловський» площею 14 га (частина А та Б) — територія, на якій формуються водоносні шари, що живлять джерело «Криничка», тобто є життєдайною силою джерела «Криничка».

Графічно вони зображені на схемі:
03 Крынычка схема науково обгрунтованої площі

Паралельно Анатолій Дмитрович організував дослідження наукових обґрунтувань Київським еколого-культурним центром щодо внесення до природо-заповідного фонду України лісового заказника «Ново-Оскольський горішник» площею 4,2га, який вже був нанесений на карту 2007 року. Залишалося лише затвердження цих унікальних природних об’єктів в правовому полі.

04 01Ново Оскольський горішник 01

04 02 02 Ново Оскольський горішник 02 01 наукове обґрунтування

Всю цю титанічну роботу пенсіонер Некречий Анатолій Дмитрович виконав власними силами і за власний рахунок: він оббивав кабінети наукових центрів, особисто проводив зустрічі та домовлювався з різних аспектів збереження цих унікальних природних об’єктів, особисто привозив і відвозив науковців, що досліджували дані території для винесення наукових обґрунтувань, тощо. В результаті замість 400 тис гривень для отримання наукового заключення для відведення вище вказаних територій у природно-заповідний фонд, він вклався приблизно в суму 60 тис грн. Це ж шалена економія в 320 тис грн для місцевого бюджету. І що в результаті? 

Анатолію Дмитровичу не відшкодували а ні копійки за його сумлінну працю, хоча попередньо така домовленість з ним була.
А Олегу Бондарю не сподобалися наукові обґрунтування і він почав шукати шляхи знищення таких обґрунтувань і зменшення науково-обґрунтованої площі гідрологічного заказника «Криничка». Ці спроби і намагання тривали цілих три роки, аж до 21 жовтня 2010 року, коли рішенням п’ятого скликання Київської обласної ради № 866-35-V «Про оголошення нововиявлених територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Київської області» гідрологічний заказник «Криничка» був затверджений в рамках всього 2га. Простіше кажучи, було прийняте рішення в супереч науковим обґрунтуванням!
05 Криничка зараз в 2га

І що цікаво, навіть ці 2га, які є недостатніми для збереження джерела в довгостроковій перспективі, не охороняються місцевою владою відповідно до охоронних зобов’язань:

06 01 Криничка природо охоронні зобовязання 01

06 02 Криничка природо охоронні зобовязання 02

Які факти можуть це підтвердити? На території гідрологічного заказника:

• Сам колодязь Джерела просто в жахливому стані
• На території заказника люди розводять відкриті вогнища та викидують сміття,
• В центрі заказника організована автомобільна стоянка!

07 01 следы костров

 

07 02 следы костров 02

Однак це лише квіточки! В травні 2017 року зі сторони виконавчого комітету Ірпінської міської влади територія заказника була перетворена у будівельний майданчик — це була спроба гідрологічний заказник перетворити на звичайнісінький парк! Що було повністю протизаконно відповідно до охоронних зобов’язань гідрологічного заказника.

Дивитись з 5m23s

Добре що місцеві жителі не дали це зробити! Почалися переговорити з паном Оверко, який хотів профінансувати таку зміну заказника на парк. В процесі переговорів було домовлено про благоустрій території заказника відповідно до охоронних зобов’язань, а не під його особисту забаганку. Однак після цього у пана Оверка, який до речі, є депутатом округу, у якому знаходиться гідрологічний заказник «Криничка», зникло бажання вкладатися у законний благоустрій території гідрологічного заказника «Криничка».
Дивлячись на таке недбале, нахабне та нехлюйське відношення місцевої влади до візитівки міста — гідрологічного заказника «Криничка» — місцева громада 24 грудня 2017 року провела місцеві громадські слухання в санаторії «Дружний», на яких вирішувала шляхи врятування гідрологічного заказника «Криничка».
Результати цих обґоворень винесені 6 лютого на сесію Ірпінської міської Ради. Подивимося чим живуть та про що піклуються депутати — представники інтересів жителів Ірпеня. Адже депутат оцінюють не за передвиборчими словами, а за реальними справами, які починаються з голосування (прийняття рішень).


Копія рішення у додатку

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 4752 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту